Sergi Rubia surt de la presó, després de vint-i-tres dies

  • El jutjat penal n'acorda l'alliberament · Queda pendent de judici pels avalots de Can Vies

VilaWeb
VilaWeb
ACN
20.06.2014 - 19:10

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Sergi Rubia, detingut pels avalots de Can Vies, ha sortit de la presó de Brians 1 poc abans de les set de la tarda d’aquest divendres. L’Audiència de Barcelona n’havia confirmat l’empresonament de manera preventiva (i ja feia vint-i-tres dies que hi era), però el jutjat penal que l’ha de jutjar, contradient l’Audiència, ha acceptat els arguments de la defensa i l’ha deixat en llibertat a l’espera de judici. Amb aquest alliberament, encara queda a presó un altre detingut pels avalots, que no ha pogut pagar la fiança de 10.000 euros que li va imposar el jutjat de guàrdia.

Sergi Rubia ha sortit de la presó on l’han rebut, molt emocionats, la seva mare i el seu germà, uns tiets i uns quants amics, que han demanat que el jove no fos gravat per preservar la seva intimitat.

Rubia va ser detingut per la Guàrdia Urbana per haver presumptament muntat barricades, amb altres manifestants, creuant i cremant contenidors al mig del carrer. Els únics testimonis contra ell eren els policies, i el jutjat de guàrdia va decretar presó sense fiança pel risc de fuga, ja que la fiscalia demana penes de fins a quatre anys i vuit mesos, i risc de reiteració delictiva, ja que els aldarulls van durar tota la setmana.

La família del jove i el seu entorn van recollir fins a 6.000 firmes demanant la llibertat i van presentar recurs a l’Audiència. Aquest dijous el tribunal va desestimar el recurs, considerant que hi havia prou motius per decretar la presó en el seu moment. Però admetia que les circumstàncies havien canviat. El fet de tenir feina i domicili coneguts i no tenir antecedents penals, però sobretot el fet que els aldarulls a Sants s’acabessin el dissabte 31 de maig, obria la porta per reconsiderar la decisió.

Finalment, aquest divendres, el jutjat penal que ha de jutjar Rubia el proper setembre ha ordenat l’alliberament del jove.

Informació relacionada:

Carta de Sergi Rubia, en presó preventiva pels aldarulls de Can Vies

El cas de Sergi Rubia, encara empresonat pels incidents de Can Vies

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any