Mas: ‘El discurs de Felipe VI és el que hem sentit sempre’

  • El president català diu que el seu gest de cortesia era ser a l'acte, no pas aplaudir el discurs

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
19.06.2014 - 14:55

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘Felipe ha dit que era un rei nou per a una etapa nova, però el seu discurs no era nou’, ha dit el president Artur Mas als periodistes des de la seu de la Generalitat de Catalunya, després de la coronació de Felipe VI. Mas, que no ha aplaudit el monarca espanyol ni a l’entrada al congrés ni al final del seu discurs, ha explica: ‘El meu gest de cortesia era ser aquí. hauria pogut no venir, però he vingut, i a gust, perquè s’ha de mostrar respecte a les institucions. Però un cop aquí, el discurs es podia aplaudir o no. I no l’he aplaudit perquè no era res de nou. Tampoc no m’esperava que ho fos.’

Per Mas, la referència de Felipe VI a una Espanya ‘unida i diversa’ forma part del ‘discurs que hem sentit sempre’. ‘M’hauria agradat sentir-li parlar d’Espanya com a estat plurinacional; d’un estat format per diverses nacions, entre les quals, la catalana.’ Per això ha dit que preferia esperar i veure què passa: ‘Wait and see’. 

El president Mas ha dit que es posava a disposició del nou rei espanyol ‘per a qualsevol tipus de diàleg’ i també a disposició de Mariano Rajoy, quan aquest ‘vulgui reprendre el diàleg’. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any