Iceta i Lucena desafien Elena a presentar candidatura

  • El dirigent del corrent crític Avancem dirà avui si optarà a la primera secretaria del PSC

VilaWeb
VilaWeb
Rafa Garrido – ACN
18.06.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquestes últimes hores ha augmentat la pressió sobre els crítics del PSC perquè presentin una candidatura a encapçalar el partit. El candidat a primer secretari, Miquel Iceta, i el portaveu parlamentari, Maurici Lucena, van desafiar ahir els crítics i tots aquells que ‘pensin que són més adequats per encapçalar el partit’ a presentar-se al càrrec. El dirigent d’Avancem, Joan Ignasi Elena, dirà avui què fa finalment. 

Iceta considera que els crítics tenen ‘l’obligació moral i política’ de ser candidats i apel·la també al ‘compliment del deure de qualsevol militant’ que se senti capaç de dirigir el partit. I Lucena va interpel·lar directament Joan Ignasi Elena perquè fes un pas endavant. ‘Després de mesos de declaracions, té l’obligació moral de presentar-se’, va dir. 

‘Els demano que si consideren que ells són més adequats i que poden encapçalar el partit en aquesta etapa, facin allò que ha de fer tot militant socialista, que és que està disposat a presentar-se a la primera secretaria’, va dir Miquel Iceta.

Amb tot, Iceta té molt clar que els seus plans, de moment, no van pas més enllà del congrés ordinari que el PSC farà el 2015. ‘El futur encara s’ha d’escriure. Però tots han de saber que al final del 2015 hi haurà congrés ordinari. I serà el congrés de reconstrucció, que alguns diuen de refundació –va dir–. La meva direcció, si de cas, s’esforçarà a explicar millor el projecte i a recosir el partit.’ I afegí que si era escollit primer secretari només hauria ‘comprat un bitllet per a aquest trajecte’ fins el 2015. ‘No seré una hipoteca per a després.’ També va dir que volia Pere Navarro al seu costat i que no es desfaria del seu ‘capital polític’ si acaba essent el líder.

El principal al·ludit, Joan Ignasi Elena, revelarà aquest migdia quina decisió pren finalment.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any