La botiga d’Ikea al País Valencià obre només en espanyol

  • El català, absent de la retolació i la web · Desenes de persones hi acampen per aconseguir regals

VilaWeb
Redacció
17.06.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Avui s’inaugura la primera botiga Ikea del País Valencià, amb tots els cartells en espanyol i anglès. La pàgina web i tot el material que l’empresa sueca ha creat per promocionar-la són únicament en espanyol. Malgrat que en un vídeo promocional es mostrava tot de paraules en el català del País Valencià adreçades als treballadors de la primera botiga de l’empresa a Estocolm, l’únic mot en català de la web és ‘Benvinguts’.

La pàgina de les botigues que Ikea té al Principat sí que té versió en català. I, així mateix, en les de País Basc es pot triar entre èuscar i espanyol. La botiga de la Corunya té només versió en gallec. La pàgina de la nova botiga al País Valencià, en canvi, és tota en espanyol.

Un esdeveniment esperat

Quan avui, a les 10.00, s’obrin les portes de la botiga, hi haurà centenars de persones esperant-se a fora. De fet, des de dissabte n’hi ha unes quantes desenes acampades a l’exterior. Ikea farà regals a tots els qui hi siguin abans de l’hora d’obertura: un val de cinc-cents euros al primer que entri per la porta vestit de groc i blau, cent euros als cent compradors que el segueixin també vestits d’aquesta manera i ‘regals assegurats’ per a la resta. D’una altra banda, durant tot el dia regalarà onze carros amb productes.

L’obertura de la botiga d’Alfafar és un esdeveniment esperat des de fa molt de temps pels consumidors –és el primer Ikea al País Valencià–, però vist amb recel pels fabricants de mobles de la zona. L’Ajuntament d’Alfafar ha engegat la campanya ‘Alfafar, la milla del moble‘ per a fer promoció de les empreses locals del sector. D’una altra banda, no ha autoritzat que la botiga obri el diumenge.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any