Jaume Sastre es fa present en la manifestació per l’escola catalana

  • El mestre, en vaga de fam, ha escrit una carta dirigida als manifestants · A la marxa s'han vist nombroses mostres de suport a Sastre

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
14.06.2014 - 18:34

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Jaume Sastre, mestre en vaga de fam des de fa trenta-nou dies per l’escola catalana, ha publicat una carta al seu bloc de +VilaWeb adreçada als manifestants que s’han concentrat a Barcelona, cridats per Som Escola. ‘M’hauria agradat compartir aquesta manifestació. M’hi heu de tenir present com un més’, diu Sastre. 

I hi ha estat present. Molts manifestants han lluït pancartes donant-li suport i agraint-li el seu gest. A més, la presència illenca també s’ha fet visible, amb membres de l’Assemblea de Docents i representants del moviment educatiu de les Illes en aquesta manifestació, i nombroses samarretes verdes que han esdevingut el símbol de la lluita per l’escola pública en català a les Illes.

‘Volem servar i servir la llengua de Ramon Llull i de Guillem d’Efak, la d’Ausiàs March i d’Ovidi Montllor, la de Ramon Muntaner i de Xirinacs; la llengua mil·lenària que ens han llegat els avantpassats i que tenim la satisfacció i el compromís de transmetre als nostres alumnes i fills. Ens correspon l’honor de defensar la nostra llengua, la nostra història i la nostra cultura. Ho farem amb convicció, amb tenacitat i constància, sense defallir… ‘indesinenter’!’, exclama en l’escrit, on insta a no admetre que ‘un altre poble’ limiti i empetiteixi la llengua catalana. 

‘La nostra llengua va de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó, per tot allà on quan un diu ‘bon dia’ la gent condreta respon ‘bon dia’. Volem estudiar en català la nostra història; volem estimar en català! Volem, en definitiva, viure en català i fer-ho en llibertat!’

I s’acomiada enviant una abraçada i coratge per a resistir.    




Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any