14.06.2014 - 06:00
El cafè i el cardamom lliguen molt bé, expliquen les autores del llibre ‘Les espècies‘, que acaba de publicar Cossetània. I afegeixen: ‘La prova és que en moltes cultures orientals se sol moldre el cafè barrejat amb cardamom, que en reforça l’aroma. Aquest pastís de cafè i cardamom, de consistència d’un pa de pessic, és molt agradable per esmorzar o berenar, sol o amb mantega.
Ingredients:
200 g de farina per fer pastissos
3 ous
125 g de sucre
1 sobre de llevat Royal
150 cm3 d’oli d’oliva
2 tassetes de cafè de cafetera
mantega
1/2 culleradeta de sucre vainillat
2 culleradetes de cardamom en pols
Elaboració:
En un bol, bateu-hi els ous amb el sucre fins que quedi una barreja blanquinosa.
Afegiu-hi la farina barrejada amb el llevat i remeneu-ho. Tireu-hi el cafè, l’oli, el cardamom i el sucre vainillat i remeneu-ho bé fins que obtingueu una massa homogènia i esponjosa.
Unteu amb mantega el fons d’un motlle i poseu-hi la massa. Entreu-lo al forn calent a 180º C i deixeu-l’hi uns 40 minuts. Vigileu-lo per si cal treure’l abans.
Deixeu-lo refredar abans de servir-lo.