Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dissabte  14.06.2014  06:00

Pastís de cafè i cardamom

Del llibre 'Les espècies. 80 receptes d'aquií i de tot arreu' (Cossetània), llibre que acaba d'arribar a les llibreries escrit per Núria Duran, Teresa Correig i Mònica Pascual

Men?ame
 

El cafè i el cardamom lliguen molt bé, expliquen les autores del llibre 'Les espècies', que acaba de publicar Cossetània. I afegeixen: 'La prova és que en moltes cultures orientals se sol moldre el cafè barrejat amb cardamom, que en reforça l'aroma. Aquest pastís de cafè i cardamom, de consistència d'un pa de pessic, és molt agradable per esmorzar o berenar, sol o amb mantega.

Ingredients:

200 g de farina per fer pastissos

3 ous

125 g de sucre

1 sobre de llevat Royal

150 cm3 d'oli d'oliva

2 tassetes de cafè de cafetera

mantega

1/2 culleradeta de sucre vainillat

2 culleradetes de cardamom en pols

Elaboració:
En un bol, bateu-hi els ous amb el sucre fins que quedi una barreja blanquinosa.

Afegiu-hi la farina barrejada amb el llevat i remeneu-ho. Tireu-hi el cafè, l'oli, el cardamom i el sucre vainillat i remeneu-ho bé fins que obtingueu una massa homogènia i esponjosa.

Unteu amb mantega el fons d'un motlle i poseu-hi la massa. Entreu-lo al forn calent a 180º C i deixeu-l'hi uns 40 minuts. Vigileu-lo per si cal treure'l abans.

Deixeu-lo refredar abans de servir-lo.