Pastís de cafè i cardamom

  • Del llibre 'Les espècies. 80 receptes d'aquií i de tot arreu' (Cossetània), llibre que acaba d'arribar a les llibreries escrit per Núria Duran, Teresa Correig i Mònica Pascual

VilaWeb
Redacció
14.06.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El cafè i el cardamom lliguen molt bé, expliquen les autores del llibre ‘Les espècies‘, que acaba de publicar Cossetània. I afegeixen: ‘La prova és que en moltes cultures orientals se sol moldre el cafè barrejat amb cardamom, que en reforça l’aroma. Aquest pastís de cafè i cardamom, de consistència d’un pa de pessic, és molt agradable per esmorzar o berenar, sol o amb mantega.

Ingredients:

200 g de farina per fer pastissos

3 ous

125 g de sucre

1 sobre de llevat Royal

150 cm3 d’oli d’oliva

2 tassetes de cafè de cafetera

mantega

1/2 culleradeta de sucre vainillat

2 culleradetes de cardamom en pols

Elaboració:
En un bol, bateu-hi els ous amb el sucre fins que quedi una barreja blanquinosa.

Afegiu-hi la farina barrejada amb el llevat i remeneu-ho. Tireu-hi el cafè, l’oli, el cardamom i el sucre vainillat i remeneu-ho bé fins que obtingueu una massa homogènia i esponjosa.

Unteu amb mantega el fons d’un motlle i poseu-hi la massa. Entreu-lo al forn calent a 180º C i deixeu-l’hi uns 40 minuts. Vigileu-lo per si cal treure’l abans.

Deixeu-lo refredar abans de servir-lo.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any