La UVic – UCC presenta a empreses, investigadors i a futurs doctorands el Pla de Doctorats Industrials

  • La UVic-UCC té tres doctorats industrials en marxa des del curs passat

VilaWeb
Redacció
14.06.2014 - 14:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquest dijous ha tingut lloc a la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya una jornada de presentació del Programa de Doctorats Industrials a càrrec del Dr. Antonio Huerta, director del programa de Doctorats Industrials de la Secretaria General d’Universitats. El Pla de Doctorats Industrials és una estratègia del Govern de la Generalitat de Catalunya, en col·laboració amb les universitats públiques i privades, que té per objectius contribuir a la competitivitat i internacionalització del teixit industrial català, retenir el talent i donar als estudiants les condicions necessàries per desenvolupar projectes d’R+D+I en una empresa.

Tal com ha explicat Antonio Huerta, els agents implicats en el pla són l’empresa, la universitat i l’estudiant de doctorat, a més de l’administració. Per a l’empresa, tenir un doctorand industrial li reporta poder millorar la competitivitat pel fet d’estar en contacte amb personal altament qualificat, projecció, experiència i internacionalització. També pot accedir a equipaments científics i tecnològics d’última generació i aprofitar de l’experiència i del coneixement del personal acadèmic, a més d’accedir a reduccions fiscals en l’impost sobre societats i bonificacions en cotitzacions a la Seguretat Social.
 
Pel que fa a la Universitat, li permet potenciar la transferència de coneixement entre universitat i empresa, accedir al seu know-how i establir relacions sòlides amb el sector industrial.
 
Al doctorand, li reporta poder participar activament en el desenvolupament d’un projecte de recerca estratègic en el sector privat; obtenir una retribució per portar-lo a terme; i desenvolupar la carrera professional a cavall de l’empresa i la universitat, a més de tenir facilitats per realitzar estades en altres universitats o centres de recerca, durant els tres anys que dura el programa.
 
La Universitat de Vic-UCC va entrar en el programa i actualment ja té quatre doctorats industrials en marxa a les empreses Mind the Byte; Aqualogy Medio Ambiente SAU i a Atta Comunity S.L.
 
Aquest mes de juny s’ha obert la convocatòria de selecció de doctorands i es tancarà l’1 de novembre.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any