Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Divendres  13.06.2014  06:00

Ismael Palacín proposa d'abandonar el patró educatiu espanyol en la Catalunya independent

Entrevista de 'Amb independència' al director de la Fundació Jaume Bofill

Men?ame
 

L'educació en una Catalunya independent 'serà un element clau, socialment i econòmicament', segons Ismael Palacín, director de la Fundació Jaume Bofill, que avisa que 'l'educació del futur haurà de fomentar les habilitats i coneixements que no puguin assolir els ordinadors i les màquines'. Ho diu en una nova entrevista del projecte 'Amb independència', en què proposa d'abandonar el patró educatiu espanyol --marcat per una baixa inversió, una polarització formativa i l'abandonament prematur-- i encarar la revolució educativa global, tant en la manera d'ensenyar als nous mestres com en les noves competències multimèdia.

També defensa la necessitat urgent d'atènyer un bon nivell d'anglès i d'obrir el sistema d'immersió cap a un model plurilingüe: 'L'ensenyament de l'anglès és un fracàs greu que ha de ser resolt a curt termini --diu--. Cal estimular el coneixement d'anglès entre els mestres i "importar-ne". Catalunya ha d'emprendre la transició cap al plurilingüisme, més enllà del català i castellà.'

Sobre l'educació fins a tres anys, considera que és la que té més bon retorn, 'especialment en famílies poc instruïdes', i per això creu que, mentre no sigui universal i gratuïta, s'hi han d'aplicar uns 'preus socials'. 

També és del parer que l'escola pública i la concertada han de compartir l'esforç dels alumnes amb dificultats d'aprenentatge i que el mestre ha d'acompanyar els estudiants en el procés d'aprenentatge 'i no fer tantes classes magistrals'.