Somescola anuncia el recorregut de la manifestació de dissabte

  • Al final de la marxa, hi actuaran Tortell Poltrona, les Macedònia i Lax'n'Busto

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
12.06.2014 - 14:36

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Somescola convoca el pròxim dissabte 14 a les 18.00 una marxa que tindrà forma de ‘cervavila’ i que duu per lema ‘Per un país de tots, decidim escola catalana‘. Avui la plataforma ha anunciat que la marxa s’iniciarà a la cruïlla entre el Passeig de Sant Joan i la Gran Via, a la plaça Tetuan, i acabarà al passeig Lluís Companys, davant el Parc de la Ciutadella.

Al passeig Lluís Companys hi tindrà lloc la lectura d’un manifest i diverses actuacions de Macedònia, el pallasso Tortell Poltrona, el Gospel Gràcia, els Mortimers i els Lax’n’Busto. L’actor Quim Masferre farà de presentador de l’acte. 

Somescola fa una crida als catalans perquè surtin al carrer per refermar el suport que té el model d’immersió lingüística. Es vol protestar contra la LOMQE i les sentències del Tribunal Suprem espanyol que qüestionen el paper del català com a llengua vehicular de l’ensenyament a Catalunya.

Centenars de capgrossos, gegants i samarretes verdes

Somescola.cat diu que ha rebut la confirmació d’un centenar d’autocars organitzats arreu del país, de vint formacions de percussió, deu companyies de teatre de carrer. També hi ha confirmats quaranta gegants, vint peces de bestiari popular i cinquanta gegantons d’escola.

D’una altra banda, hi haurà centenars de capgrossos, un dels símbols d’una mobilització festiva i reivindicativa per l’escola catalana. De fet, s’han fet una cinquantena de tallers de capgrossos organitzats per escoles i AMPA de tot el país. D’altra banda, fins ara també s’han venut més de vint mil samarretes (podeu comprar-ne ací i a la botiga de VilaWeb, que obrirà excepcionalment dissabte d’11.00 a 15.0).

Informació relacionada:

VÍDEOS Somescola, Escola Valenciana i l’Assemblea de Docents fan pinya per la mobilització del 14 de juny a Barcelona

Il·lustradors per la immersió lingüística


Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any