Claudia Silva, ‘la dona arrossegada i morta’ per la policia militar del Brasil

  • Aquest article forma part de l'acord de col·laboració entre Global Voices i VilaWeb

VilaWeb
Redacció
12.06.2014 - 11:25

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Claudia Silva Ferreira va ser ferida de bala [pt] al coll i a l’esquena en mig d’una operació de la policia militar (PM) el matí del dia 16 de març de 2014 a la favela Morro da Congonha, a la zona nord de la ciutat de Rio de Janeiro. Inconscient la dona i mare de 38 anys, coneguda com Cacau, va ser col·locada al maleter del vehicle de la policia per a, suposadament, traslladar-la a l’hospital.

Encara a Morro, els veïns i amics intentaren evitar [pt] que els PM se l’emportaren, i aquests van respondre disparant enlaire per a allunyar la multitud i se l’emportaren amb el maleter obert. Més avant, al carrer Intendente Magalhães, el seu cos aparentment sense vida va caure del maleter i, enganxat a un tros de roba, va ser arrossegat per l’asfalt [pt] com a mínim uns 250 metres sense que els policies del vehicle prestaren atenció als avisos d’altres motoristes i vianants.

La xocant escena del cos de Claudia arrossegat per l’asfalt va ser gravada [pt] en vídeo per “un mediactivista que va vèncer la por i va arriscar la seua pròpia pell prestant un servei per a la construcció de la democràcia”, diu l’activista Bruno Cava al Facebook.

Podeu llegir la resta de l’article ací.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any