Mas explica el 9-N a editors de mitjans de comunicació de tot el món

  • 'Volem fer la consulta de manera legal i pacífica, que és com habitualment fem les coses', va dir Mas

VilaWeb
ACN
12.06.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de la Generalitat, Artur Mas, va rebre editors i redactors en cap de mitjans de comunicació de tot el món i els va dir que maldava perquè el govern espanyol permetés la consulta del 9 de novembre: ‘Ara provem de negociar amb el govern espanyol una manera legal de fer el referèndum. Però no és fàcil, perquè la seva posició consisteix a dir que no a aquesta gran majoria de la població catalana que vol votar.’

‘Insistirem en la negociació perquè volem fer la consulta legalment i pacífica, que és com habitualment fem les coses.’ Mas va fer aquestes declaracions aprofitant que es fa a Barcelona el Global Editors Network Summit, que aplega els principals mitjans del món.

Va exposar als editors i redactors en cap de mitjans estrangers l’origen de la institució de la Generalitat i la voluntat d’autogovern de Catalunya, amb un èmfasi especial en el procés que es viu des de la manifestació de l’Onze de Setembre. Va repassar aquests dos darrers anys, les eleccions avançades, l’acord per a la data i per la pregunta de la consulta i també els intents de negociar amb el govern espanyol per a poder fer-la en un marc legal i pacífic.

També va insistir en el fet que aquesta demanda de consulta provenia d’un poble molt barrejat, majoritàriament procedent d’Espanya.

Mas els va recomanar algunes visites per a aprofitar aquests dies a Barcelona, com ara la Sagrada Família. A més del nom d’Antoni Gaudí, va destacar el de Ferran Adrià i remarcà que Catalunya era un gran exponent de la creativitat i de la innovació des de fa segles.

Així mateix, va recordar que els catalans havien hagut de defensar la seva cultura, llengua i identitat, cosa que no havia estat fàcil –va dir–, perquè Catalunya era situada entre dos grans estats, Espanya i França.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any