Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  11.06.2014  10:40

El PP aparta Mònica Oltra de les Corts durant un mes

La decisió, sense precedents, s'ha pres a porta tancada en un ple en què no han assistit ni EUPV i Compromís

Men?ame
 

El ple de les Corts Valencianes ha aprovat de sancionar Mònica Oltra i llevar-li la condició de diputada durant un mes. Una decisió sense precedents que s'ha aprovat amb els únics vots del PP. El PSPV ha votat contra de la proposta. Ni EUPV ni Compromís no han assistit al ple en protesta per la votació.

El motiu per a sancionar la portaveu adjunta de Compromís és que es va negar a abandonar un ple anterior al·legant que no havia sentit els tres advertiments del president de la cambra. 

És la primera volta en trenta-un any que les corts aparten un diputat, i ho han fet en una votació a porta tancada.

Des del pati de les Corts, on s'han concentrat els diputats de Compromís, el síndic Enric Morera ha dit que avui era un dia trist per a la democràcia. Mònica Oltra ha anunciat que portarien la sanció al Tribunal Constitucional: 'El PP no pot llevar-me allò que m'ha donat el poble', ha dit la diputada. I ha retret al PP, 'el partit més corrupte de l'estat', que no tingués 'autoritat moral per a expulsar una diputada electa.'

Els fets

El president de les Corts Valencianes, Juan Cotino, va suspendre la sessió de control al president Fabra del dijous 8 de maig després d'haver ordenat l'expulsió de la diputada de Compromís Mónica Oltra, que es va negar a abandonar l'hemicicle (vegeu-ne el vídeo ací).

Oltra discutia amb les diputades del PP Maira Barreras i Rita Barberá quan el president de la cambra la va advertir i en va ordenar l'expulsió. La diputada va adduir que no havia sentit el tercer advertiment de Cotino a causa de l'enrenou mogut pels diputats del PP.

A més, va denunciar que el president de la cambra no aplicava el mateix criteri amb els diputats del seu partit.