Terricabras, escollit president de l’Aliança Lliure Europea

  • També serà el vice-president del grup que formen amb els Verds al Parlament Europeu

VilaWeb
Redacció
10.06.2014 - 18:22

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’eurodiputat d’ERC Josep Maria Terricabras ha estat elegit per unanimitat aquest dimarts nou president de l’Aliança Lliure Europea (ALE) al Parlament Europeu. En una reunió a Brussel·les, la formació ha escollit Terricabras com a substituït de la gal·lesa Jill Evans, del Plaid Cymru, que va ostentar el càrrec durant la darrera legislatura. Terricabras, a més, es converteix automàticament en vice-president primer del grup que els Verds i l’ALE comparteixen a l’Eurocambra, el cinquè més gran d’hemicicle, amb 52 escons. 

ERC, amb els seus dos eurodiputats, es convertirà primer partit de l’ALE, quan es confirmi la sortida dels quatre de l’N-VA flamenca.

La coalició entre ERC i la Nova Esquerra Catalana d’Ernest Maragall té dos escons, els mateixos que l’SNP d’Alex Salmond, però els catalans van obtenir uns 200.000 vots més a les eleccions del 25-M.

‘La veritat és que el canvi ha estat molt notable, perquè quan fa cinc anys va ser elegit Junqueras teníem només mig escó’ i ‘això ara s’ha quadruplicat, tenim dos eurodiputats sencers i el nostre primer dia aquí a Brussel·les els companys de grup ens van rebre amb grans aplaudiments’, ha celebrat Terricabras en declaracions a l’ACN.

Terricabras aspira a ser membre dels comitès d’Afers Constitucionals i Llibertats civils i drets humans, ‘pel moment polític que viu el país’ i per ‘vocació i dedicació al llarg de la vida’. Maragall ha demanat formar part del comitè d’Educació i Ciència i també als d’Economia, Indústria i Energia. ‘Esperem poder arribar a com més comissions parlamentàries millor’, ha explicat l’eurodiputat republicà.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any