PP i PSOE apuntalen la monarquia al congrés espanyol

  • Rajoy defensarà la llei d'abdicació en nom del govern · El PSOE no dóna llibertat de vot i amenaça amb sancions

VilaWeb
Redacció
11.06.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, assumirà personalment aquest matí la defensa de la llei d’abdicació que s’aprovarà al congrés espanyol amb els vots de PP, PSOE i UPyD, les abstencions de CiU i PNB i el vot contrari d’IU, ICV i ERC, entre més. El debat comença a les nou del matí amb la intervenció de Rajoy, sense límit de temps, i després es discutiran els dos punts de l’ordre del dia: l’acord per a tramitar la llei amb urgència i en lectura única i el contingut del text, que estableix que el monarca abdica i que aquesta abdicació entrarà en vigor quan es publiqui al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE).

El portaveu parlamentari del PP, Alfonso Alonso, va explicar ahir que l’aprovació de la llei i la successió a la corona eren símptomes d’estabilitat, en un moment en què el país la necessitava. Per això va celebrar l’entesa amb el PSOE a l’hora d’aprovar la llei d’abdicació tal com es requereix, és a dir, amb els vots de les tres cinquenes parts del congrés espanyol. ‘És el dia que cal estar a l’altura i aparcar els altres debats’, va dir.

També va refusar cap referèndum sobre la corona: ‘Nosaltres no hi som per a reobrir debats del passat, sinó per a obrir un futur que dóna continuïtat a la convivència democràtica dels espanyols aquests darrers anys.’ Quant a la indumentària amb què Felipe VI compareixerà al congrés per ser proclamat rei, que presumiblement serà la militar, Alonso va dir que no el preocupava: ‘M’interessa molt més el contingut del discurs.’

El PSOE no dóna llibertat de vot als seus diputats

El PSOE va decidir ahir que no donaria llibertat de vot als seus diputats al congrés espanyol en la votació i que els sancionaria si no obeïen les ordres de la direcció del partit. La portaveu del PSOE al congrés, Soraya Rodríguez, va dir que el grup socialista tenia un reglament i que es compliria. Va avisar amb contundència els diputats socialistes que volguessin trencar la disciplina de vot en el debat de demà: ‘Qui no la segueixi votarà contra la posició política del grup parlamentari al qual pertany. Demanar llibertat de vot és demanar que el grup no tingui llibertat política’, va afegir.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any