El govern espanyol s’afanya a fer aforat Juan Carlos ‘per si algú vol fer mullader’

  • Mitjançant una llei orgànica que el president del congrés considera 'urgent'

VilaWeb
Redacció
10.06.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El govern espanyol ja treballa perquè Juan Carlos sigui aforat tan bon punt es formalitzi l’abdicació, la setmana vinent, i preveu de deixar-ho resolt aviat amb una llei orgànica que haurà de ser aprovada per les corts espanyoles. El president del congrés espanyol, Jesús Posada (PP), va dir ahir que aquest assumpte era ‘urgent’. ‘Tot allò que [Juan Carlos] ha fet és inviolable. L’aforament és necessari perquè sigui un tribunal i no un jutge qui pugui actuar contra el rei’, va afegir.

En una entrevista a la COPE, Posada va dir que estava convençut que cap tribunal no decidiria d’actuar contra Juan Carlos quan deixés de ser rei, però que era ben possible que ho fes algun jutge. Per això va dir que l’aforament era ‘absolutament necessari’.

Posada no creu pas que ningú desitgi ‘personalment cap mal al rei’, però sí que pensa que hi ha algú ‘que podria voler mullader per penjar-se una medalla en la lluita per la república’.

L’executiu ha optat per la via que també demana la casa reial: incloure el rei espanyol en la llista dels deu mil aforats que hi ha a l’estat espanyol. Es farà mitjançant una llei orgànica que haurà de superar el tràmit a les Corts i que requerirà tres cinquenes parts del congrés, és a dir, que el PSOE i el PP hauran d’avenir-s’hi.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any