Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  09.06.2014  14:21

Autor/s: ACN

Rigau desplegarà articles de la LOMCE 'per imperatiu legal'

Ho farà 'de manera transitòria' i 'modificant el mínim possible allò que funciona'

Men?ame
 

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha explicat avu que l'executiu prepara una resolució transitòria per desenvolupar aquells articles de la LOMCE que 'per imperatiu legal s'han de desplegar', però que es farà 'de manera que s'assembli més al que ens havíem proposat a la LEC'. Rigau ha dit que es tracta 'd'una sèrie d'estratègies que ens permeti modificar el mínim possible allò que sabem que ens funciona als centres', i donar-los 'seguretat jurídica'. La resolució tractarà aspectes com els consells escolars, la música i els Programes de Qualificació Professional Inicial (PQPI).

En unes declaracions als mitjans a Tarragona, Rigau ha remarcat que el desenvolupament d'aquests articles es fa 'amb caràcter transitori' perquè 's'han d'aplicar per imperatiu legal', però que espera que 'pugui canviar el més aviat possible'.

Entre aquells aspectes que es tractaran en aquesta resolució transitòria hi ha els consells escolars. 'La participació de les famílies als consells escolars quedava molt marginada' a la LOMCE, ha dit Rigau, que ha explicat que en la resolució s'establirà que el director del centre és que aprova el projecte educatiu, però necessitaria un informe del consell escolar. 'Procurarem buscar estratègies perquè no quedin marginats', ha dit.

Rigau també ha explicat que mantindrà la previsió actual pel que fa a les assignatures de música i plàstica perquè siguin presents a primària, ja que 'són matèries que formen part de l'educació integral'. I pel que fa als Programes de Qualificació Professional Inicial (PQPI), ha dit que no vol renunciar a aquesta modalitat 'd'èxit' i que per això es crearan nous programes.

La consellera ha recordat que la Generalitat ha presentat un recurs d'inconstitucionalitat contra la LOMCE perquè hi ha 'una invasió competencial molt alta', i que ha participat 'de manera molt activa' en el 'front' de les comunitats que no estan governades pel PP contra aquesta llei.

D'altra banda, preguntada sobre l'assignatura de religió per al curs que ve, Rigau ha explicat que la 'quedarà com estava' i que s'integrarà en l'horari que s'està preparant per a primària que es farà públic en els pròxims dies.