Més quaranta pobles i ciutats de les Illes encenen espelmes en suport de Jaume Sastre

  • Els manifestant reclamen diàleg al Govern Balear per posar fi a la vaga de fam

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
09.06.2014 - 00:15

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquest diumenge en més de quaranta pobles i ciutats de les Illes s’han fet concentracions amb l’encesa d’espelmes en suport del vaguista de fam Jaume Sastre. Les concentracions han reclamat al Govern Balear que negociï amb l’Assemblea de Docents, condició que Sastre posa per a aturar la seva vaga de fam que ja fa un mes que dura. Un grup de mallorquins s’ha concentrat també al centre de Barcelona.

Jaume Sastre ha enviat aquest missatge a les concentracions:

Missatge de Jaume Sastre:

“Molt bon vespre a tothom!

Com ahir i com sempre, avui és un altre dia per demostrar que defensar la llengua, la cultura i el territori no té data de caducitat. Hi ha moltes de causes justes i nobles per les quals lluitar arreu del món, però la nostra llengua, la de Ramon Llull i la dels nostres pares, des de 1229 ençà, només té els seus parlants per fer-la viva i plantar cara als enemics que la volen exterminar. L’Educació és la garantia que fa possible la supervivència del nostre poble. Ningú no té dret d’alterar el model de convivència amb imposicions polítiques, allunyades de la realitat social, sense el consens imprescindible amb els professionals i els qui en saben.

Avui, per brindar suport a la Vaga de Fam Indefinida en curs, s’ha fet una convocatòria que ja ha superat els quaranta municipis de les Balears. Jo no hi podré ser per raons òbvies, però vull fer arribar el suport a la convocatòria i transmetre la convicció que defensar la llengua és defensar el nostre poble d’ahir, el dels nostres padrins, i encara més el de demà, el dels nostres fills i els nostres néts. Sabem que el ritme de vida i les circumstàncies dificulten distreure el nostre temps, però vull reforçar aquesta crida a anar avui a les places de les nostres viles per enllaçar-nos i agermanar-nos, talment com es va fer el passat 31 de maig a a Plaça Major de Palma. No ens faran callar! Lluitarem sense descans ni desmai a favor de la llengua, de la cultura i de la identitat. Que avui s’escolti també la llum de les espelmes com un crit, als vuit vents del món, a favor del diàleg i de l’entesa. 

Amigues i amics, us tinc i us sent més a prop que mai. Mantinc la seguretat i la convicció que, amb la vaga de fam, no es fa altra cosa que una crida sensata a la racionalitat i al diàleg. El vostre suport és el meu aliment. Amb ell, no tic cap dubte en renovar i refermar la meva decisió.

Moltes de gràcies!

Jaume Sastre Font”

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any