CDA crida l’Aran a votar ‘òc òc’ a la consulta del 9-N

  • Proposa ser una Entitat Territorial Autònoma amb capacitat legislativa i executiva si es guanya la independència de Catalunya

VilaWeb
ACN
09.06.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El document que ha aprovat Convergència Democràtica Aranesa durant la seva Convenció Nacional reclama per l’Aran una Entitat Territorial Autònoma amb capacitat legislativa i executiva, així com una major capacitat econòmica i financera. Àlex Moga, secretari general de CDA, ha dit que el partit té com a objectiu donar un cop de mà al catalanisme polític en un moment crucial. Moga ha afegit que es vol retornar el cop de mà que han tingut durant els darrers 35 anys que els ha permès recuperar la seva identitat, història, institucions i capacitat política. Jordi Rull, secretari d’organització de CDC, ha dit que en una Catalunya que vol exercir el dret de decidir l’Aran hi trobarà encaix i reconeixement.

CDA s’ha posicionat al costat de CDC i ha manifestat el seu suport al posicionament de CDC sobre el dret de decidir i del vot al referèndum per un òc, òc ( sí, sí en aranès).

Moga ha afirmat que l’aranesisme ha d’apostar de manera decidida pel catalanisme com a identitat nacional que millor ha comprès el poble aranès retornant-li drets propis. Aquest reconeixement es completarà la propera setmana amb l’aprovació de la Llei d’Aran al Parlament de Catalunya.

Per Moga la convenció nacional de CDA ha servit per enfortir els lligams polítics amb CDC i renovar l’aranesisme i fer-lo més modern per exportar al món la identitat d’aquest territori. Moga ha reclamat més estructures internes independents i més autogovern per fer-ho possible.

Rull ha manifestat que la convenció nacional de CDA ha servit per signar un protocol de relació amb CDC i de reconeixement. Rull ha agraït de manera especial el posicionament de CDA en favor del referèndum i el seu posicionament clar pel sí, sí. Pel secretari d’organització de CDC, una Catalunya amb més capacitat d’autogovern és un instrument positiu per l’Aran.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any