Les joventuts dels liberals europeus, en contra de l’entrada d’UPyD i de C’s per ‘extremistes’

  • Rosa Díez havia anunciat aquest matí un acord amb el grup liberal del parlament europeu que ha estat desmentit per CDC

VilaWeb
Redacció
07.06.2014 - 19:41

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El congrés de les Joventuts del Partit Lliberal Europeu (LYMEC) celebrat al Zagreb (Croàcia) ha rebutjat l’entrada de UPyD i a més C’s al partit liberal europeu, a instàncies d’una moció (pdf) de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC), segons un comunicat de les joventuts catalanes. La resolució, que ha estat aprovada per ‘àmplia’ majoria, defensa que a l’ALDE ‘no hi ha lloc per partits no-liberals’, com conclouen que són UPyD i C’s. La moció diu que ‘les organitzacions extremistes sense base ideològica liberal no poden formar part d’ALDE ni de LYMEC’.

Segons la JNC, UPyD i C’s tenen ‘la voluntat de visualitzar un ambient de crispació a la societat catalana que de fet és inexistent, a través de la constant banalització del nazisme i del franquisme tot comparant-lo amb el procés català’.

La presidenta de la JNC, Marta Pascal, ha afirmat que ‘l’aprovació d’aquesta resolució referma el compromís dels joves liberals europeus amb el procés sobiranista català i amb la voluntat de preservar els valors democràtics i propis dels liberals més enllà de la dimensió que pugui tenir el grup liberal al Parlament Europeu’.

Cal recordar que el passat mes de novembre LYMEC ja va votar favorablement a una resolució presentada per la JNC que donava suport explícit a la celebració de la consulta i va refermar el compromís amb el dret a l’autodeterminació del poble català.

La presentació de la resolució ha anat acompanyada d’una extensa explicació per part dels membres de la delegació de la JNC de l’actual situació política que es viu a Catalunya.

 

Més informació: CDC nega que hi hagi cap acord del grup liberal europeu amb UPyD (Rosa Díez havia anunciat aquest matí la seva entrada al grup liberal del parlament europeu)

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any