Guardiola apadrina el #CatalansWantToVote a Berlín

  • Llegirà demà el manifest a la capital alemanya i se suma a Jordi Savall, Paul Preston, Helder Costa, Sergi López i Joan Mompart

VilaWeb
Redacció
07.06.2014 - 17:38

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Josep Guardiola serà el padrí de ‘Catalans want to vote’ a Berlín. L’entrenador del Bayern de Múnic llegirà el manifest en alemany a l’Alexanderplatz, demà a les 12h, acompanyant l’actuació castellera dels Xics de Granollers. Així, Guardiola se suma al músic Jordi Savall, l’historiador Paul Preston, el dramaturg Helder Costa, i els actors Sergi López i Joan Mompart, que també donen suport a la iniciativa d’Òmnium i llegiran el manifest a París, Londres, Lisboa, Brussel·les i Ginebra, respectivament i en la llengua pròpia de cada país.

Uns 5.000 catalans participaran en la gran jornada castellera de diumenge a favor del dret a decidir, que tindrà com a punt de coordinació a Catalunya la Plaça Gaudí de Barcelona, davant la Sagrada Família. L’aixecada simultània de castells de “Catalans want to vote” es farà a les 12 del migdia a vuit capitals europees, (París, Londres, Berlín, Roma, Ginebra, Brussel·les, Lisboa i Barcelona), a Mont-real, Santiago de Xile i Pamplona, a més de 45 ciutats catalanes i Algemesí (País Valencià). Una iniciativa promoguda per Òmnium Cultural amb el suport de la Coordinadora de Colles Castelleres, les Comunitats Catalanes a l’Exterior i l’ANC.

A la Plaça Gaudí hi actuarà la Colla de Castellers de la Sagrada Família, abans de la lectura del manifest de la jornada per part de la presidenta d’Òmnium Cultural, Muriel Casals. Just després, la colla castellera acabarà l’exhibició, per donar pas al grup de música Strombers, que clourà la diada davant la Sagrada Família. A la plaça hi haurà també una pantalla des d’on es podran veure les imatges dels castells que es carregaran a les ciutats europees en aquell moment, per fer un seguiment de tot el que passi en cada moment.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any