Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Divendres  06.06.2014  17:38

Iu Forn també anuncia que deixa de col·laborar amb El Jueves

Vuit dibuixants pleguen del setmanari per la censura de la portada sobre el rei

Men?ame
 

Vuit dibuixants de la revista satírica El Jueves, entre els quals dos ex-directors, han plegat per la censura de la portada d'aquesta setmana. La revista va arribar al quiosc ahir, un dia més tard, amb una portada diferent de l'anunciada fa pocs dies per les xarxes. En comptes del dibuix de Manel Fontdevila amb Juan Carlos lliurant a Felipe una corona farcida de fems, el protagonista de la portada d'aquesta setmana és Pablo Iglesias. Avui s'hi ha afegit Iu Forn, que ha anunciat a Twitter que deixava de col·laborar amb el setmanari després d'haver-ho fet durant vint-i-dos anys.

Notícia relacionada: Vinyetes coincidents amb la portada censurada d'El Jueves a The Times i El Periódico

Els primers d'anunciar que plegaven van ser els ex-directors Manel Fontdevila i Albert Monteys. Després s'hi han afegit els dibuixants Guillermo, Bernardo Vergara, Manuel Bartual, Isaac Rosa, Paco Alcázar i Luis Bustos

La versió oficial, segons alguns mitjans, és que la revista no va arribar a temps de publicar la nova portada després de l'anunci del rei espanyol. Però segons ElDiario.es, que cita fonts de la redacció, es van arribar a imprimir seixanta mil exemplars amb la portada sobre la successió del monarca, que es van destruir més tard. Després d'haver-se publicat aquesta informació, Monteys, un dels dibuixants més veterans de la revista i ex-director, va anunciar per Twitter que plegava.

En declaracions a El Confidencial, Monteys diu que 'la cosa més increïble és que van tornar a reunir la redacció i la propietat va anunciar que les pròximes setmanes el rei no podria sortir a la portada d'El Jueves. Ens van argumentar que no era tan important'.

Després de Monteys, van dir que plegaven per Twitter els altres dibuixants:

El Jueves serà 'una altra revista'

Aquest divendres al matí, en declaracions a Catalunya Ràdio, l'autor de la polèmica portada, Manel Fontdevila, ha assegurat que a partir d'ara El Jueves serà una altra revista. 'Un cop l'editorial ha decidit que funciona així la revista, doncs és una altra revista, evidentment', ha sentenciat Fontdevila.

Per la seva banda, Albert Monteys, membre del consell de redacció i exdirector d'El Jueves, ha apuntat en declaracions a Catalunya Ràdio que la direcció de l'editora RBA no els va donar cap raó convincent del perquè de la retirada de la portada. 'RBA té un sistema molt jeràrquic i a nosaltres bàsicament se'ns va comunicar que aquella portada havia tornat', ha relatat Monteys. L'exdirector de la revista satírica ha explicat que la direcció els va dir 'coses molt variades' com que 'el tema no era tan important' o que 'les vendes de la revista havien baixat i que consideraven que aquests temes no tocaven'.

Men?ame