Convergència Democràtica Aranesa vol definir l’encaix d’Aran en una Catalunya independent

VilaWeb
Redacció
08.06.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Convergència Democràtica Aranesa (CDA) fa avui una convenció nacional a Viella per a aprovar un document en què es defineix l’encaix d’Aran en una possible Catalunya independent. ‘El poble català viu un moment històric, una transició nacional (…). L’Aran, com a poble diferent del català, reconegut en l’article 11 de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, gaudeix d’un caràcter especial i ha de saber aprofitar aquesta transició’, diu la ponència sotmesa a debat i votació dels participants en l’assemblea.

I és que CDA ha convidat tots els ciutadans que ho vulguin, i no sols els militants i càrrecs electes, a assistir a la convenció nacional i a aportar-hi, a través de la web Aranesisme.org, el seu punt de vista ‘en aquest moment decisiu’.

L’acte es cloua migdia amb les intervencions de Carlos Barrera, president de CDA i síndic d’Aran, i Alex Moga, secretari general de CDA i batlle de Viella. Moga va pronunciar justament el 29 d’octubre passat una conferència a Barcelona sobre el paper de l’Aran en el procés sobiranista de Catalunya i en què va defensar que la comarca occitana esdevingui una autonomia dins un futur estat català.

Notícia relacionada:

Entrevista amb Àlex Moga a VilaWeb TV: ‘L’Aran ha de ser una autonomia dins l’estat català

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any