Un mes de vaga de fam per l’escola en català i decidit a continuar

  • Jaume Sastre entra en una fase més delicada de la protesta · El govern Bauzà encara no s'hi ha pronunciat

VilaWeb
Redacció
06.06.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Avui fa trenta dies que el professor d’institut Jaume Sastre va començar una vaga de fam per a protestar contra el menyspreu del govern balear a les demandes i queixes de la comunitat educativa. Un mes en vaga de fam per a forçar el president José Ramón Bauzá a acceptar el diàleg amb els docents que defensen l’escola pública en català i de qualitat. Sastre encara no ha rebut cap comunicació del govern, però en canvi ha rebut moltes mostres de solidaritat arribades de tot arreu. I és segurament d’aquest suport d’on treu bona part de la força. 

Biel Majoral, músic i ex-professor, li fa de portaveu d’ençà que Sastre està massa dèbil per a atendre mitjans i visites. ‘Rep molt suport, hi ha moments molt emotius, i supòs que les emocions l’ajuden a sobreviure’, diu.

Sastre està decidit a continuar la vaga de fam, que ja entra en una fase més delicada. Els resultats de les últimes anàlisis que s’ha fet són normals per a algú que fa un mes que no menja. Ha perdut quinze quilograms i ha arribat a aquell punt en què, a més de cremar greix, el seu cos ja comença a cremar proteïna muscular. Dilluns li faran una altra anàlisi completa i un examen muscular. Els resultats diran si la situació implica un risc greu per a la salut d’aquest professor de llengua de cinquanta-cinc anys. 

La voluntat és de no aturar-se. I Sastre i tots els qui li donen suport estan convençuts que, arran de la vaga de fam i la mobilització social que ha desfermat, Bauzà no tindrà cap més remei que dialogar. ‘Quan ho digui, considerarem la possibilitat d’aturar la vaga’, diu Majoral. 

També explica que els sectors més radicals del PP han començat a fer córrer la brama que la gent que hi ha amb Sastre a la Casa Llarga li dóna menjar. ‘Han començat la guerra psicològica’, i quan passa això, diu, és que temen que Bauzá faci algun gest. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any