L’AMI diu que l’abdicació del rei espanyol ‘no afecta’ el procés d’independència

  • Vila d'Abadal insta a no 'perdre el temps' amb aquesta qüestió

VilaWeb
Maria Belmez – ANC
04.06.2014 - 15:31

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Josep Maria Vila d’Abadal, president de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), considera que l’abdicació del rei Juan Carlos és una qüestió que ‘no afecta’ Catalunya i que per aquest motiu no calia donar-li ‘la més mínima atenció’, sinó que calia continuar ‘centrats en el procés’ cap a la independència. ‘No cal perdre el temps ara sobre allò que afecta a una monarquia que esgota la seva energia i que volen fer reviure però que no té el més mínim interès’, ha declarat. 

La junta directiva de l’AMI s’ha reunit aquest dimecres a Caldes de Montbui (Vallès Oriental), des d’on el seu president ha valorat l’abdicació del rei espanyol i la seva successió. Per Vila d’Abadal, això no ha d’interferir en el procés engegat per proclamar la independència de Catalunya, que és on s’han de centrar tots els esforços.

Ha considerat que si Felipe realment fes de cap d’estat i actués amb ‘imparcialitat’, hauria d’acceptar que una part de la ciutadania pogués expressar la seva opinió sobre el seu futur, però s’ha mostrat convençut que això no passarà, ans al contrari: ‘Hi haurà una reafirmació de la monarquia que vol tenir la unitat indivisible de l’Estat espanyol.’

Victòria del sobiranisme a les europees

D’una altra banda, Vila d’Abadal ha valorat positivament els resultats de les eleccions europees de fa dues setmanes per la victòria del sobiranisme ‘i el sí-sí’. I si bé no hi va haver candidatura unitària, considera que d’ara en endavant el procés hi ‘obligarà’ i ‘hi haurà més unitat d’acció’.

Assemblea ordinària al juny

La reunió d’avui ha servit per preparar l’assembla ordinària que l’AMI farà el 28 de juny a Balaguer, i també la participació de l’associació en una trobada que es farà a Girona i on expressarà que ‘el municipialisme està a favor de la independència’.

Per últim, d’Abadal ha explicat que la junta directiva de l’AMI no ha acceptat la seva voluntat que hi hagi un relleu en la presidència i deixar ell el càrrec, per la qual cosa continuarà com a president fins a les eleccions municipals del 2015.

El batlle de Caldes de Montbui, Jordi Solé, ha destacat que són ‘moments molt importants’ per al municipalisme, no només pel que fa al procés català sinó perquè també està ‘lluitant per poder mantenir l’autonomia política’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any