François Hollande proposa de reduir les regions de 22 a 14

  • La del Llenguadoc-Rosselló, on s'inclou Catalunya Nord, es fusionarà amb la del Migdia-Pirineus

VilaWeb
Redacció
03.06.2014 - 10:44

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Fa poc, el nou primer ministre francès, Manuel Valls, va anunciar que el govern volia impulsar una reforma de l’organització territorial de França, que incloïa, entre més mesures, la reducció del nombre de regions. D’ençà d’aquest anunci havien circulat tota mena d’hipòtesis sobre com quedaria el mapa administratiu. Ara ja se sap quina és la proposta del govern: les 22 regions actuals passaran a catorze. La del Llenguadoc-Rosselló, on s’inclou Catalunya Nord, es fusionarà amb la del Migdia-Pirineus.

També es fusionaran la Borgonya i el Franc Comtat; la Picardia i Xampanya-Ardenes; l’Alvèrnia i Roine-Alps; l’Alsàcia i la Lorena; Poitou-Charentes, Centre i el Llemosí, i les dues Normandies.

Per contra, resten com fins ara Aquitània, Nord-Pas-de-Calais, Còrsega, l’Illa de França, Provença-Alps-Costa Blava, a més de la Bretanya i el País del Loira. En aquest darrer cas, doncs, el govern francès no pren en consideració d’aprofitar la reforma territorial per a integrar el departament de Naoned als quatre departaments de la Regió de la Bretanya, una reivindicació històrica del moviment bretó.

La proposta del govern s’haurà de sotmetre ara al debat parlamentari.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any