Les cinc escoles no apliquen la imposició del 25% d’espanyol, ara per ara

  • Els directors dels centres acaten les directrius del departament i esperaran al 16 de juny

VilaWeb
ACN
02.06.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Les cinc escoles afectades per les sentències del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que imposaven un 25% d’assignatures en castellà no les aplicaran, encara. Avui s’acabava el termini –passat un mes des de les sentències–, però el Departament d’Ensenyament de la Generalitat ha comunicat que aquest termini expira més endavant, el 16 de juny. Per això les cinc escoles mantindran les directrius de la Generalitat i, de moment, no faran cas de la imposició del TSJC.

El 15 de maig el Departament d’Ensenyament va presentar al Tribunal Suprem espanyol el recurs de cassació contra la decisió del TSJC, publicada al gener, que imposava un 25% d’assignatures en castellà en algunes aules de cinc centres de Catalunya.

El departament interpreta que el termini d’aplicació d’aquestes mesures comença un mes després de la presentació del recurs, el 16 de juny, i no pas avui, 2 de juny, quan fa un mes que el TSJC va traslladar les últimes interlocutòries a les parts.

Tenint en compte que el curs s’acaba el dia 20, els dies en què suposadament es complirà el nou repartiment seran dies d’avaluacions, en què els alumnes es dedicaran a activitats lúdiques. Per tant, a la pràctica, les sentències no s’aplicaran aquest curs.

Fundació Escola Cristiana de Catalunya, que té la titularitat de quatre dels centres afectats, ha explicat que els directors de les escoles han acatat les directrius del departament i, per tant, no pensen començar a aplicar l’ordre avui, sinó el dia 16 de juny.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any