Les plataformes per l’ensenyament plantegen una vaga de tres dies per al començament del curs nou

VilaWeb
VilaWeb
Redacció / EP
31.05.2014 - 19:42

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La trobada de plataformes per l’ensenyament públic ha acordat aquest dissabte una sèrie d’accions de pressió per al final del curs escolar, com ara mobilitzacions davant la Conselleria d’Educació els dies 16, 17 i 18 de juliol, i es planteja també de convocar una vaga educativa de tres dies per a l’inici del curs vinent.

Aquestes accions que es proposen als centres educatius tenen com a objectiu ‘seguir manifestant el rebuig a la LOMCE i a les retallades’, i reivindicar el manteniment de les línies educatives en valencià.

En la reunió celebrada a Ontinyent, les plataformes han acordat d’aprovar en l’últim claustre i en el consell escolar manifestos en rebuig a la nova llei educativa, i una festa de fi de curs reivindicativa i en defensa de l’escola pública als col·legis.

A més, es proposa debatre la proposta de convocar una vaga educativa per a l’inici del proper curs. El model que es planteja és el d’una aturada de tres dies, convocats cadascun pels sindicats docents, les organitzacions de pares i mares i pels estudiants.

En qualsevol cas, el proper curs continuaran amb accions reivindicatives davant la Conselleria d’Educació i les direccions territorials.

D’altra banda, la Trobada ha manifestat el seu suport a centres en lluita com el Ciutat de Cremona d’Alaquàs, el Martínez Valls i el Bonavista d’Ontinyent i els col·legis Herrero, Mestre Canós, Antonio Armelles, Bisbe Climent i Blasco Ibáñez de Castelló. També ha mostrat la solidaritat amb el docent Jaume Sastre, en vaga de fam a Mallorca en defensa de l’educació pública i en català.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any