Palma s’omple de llaços amb la senyera i samarretes verdes

  • L'OCB ha organitzat la Diada per la Llengua

VilaWeb
Redacció
31.05.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Obra Cultural Balear va convocar ahir la Diada per la Llengua, després de tres anys de no fer-se. La cita va superar les expectatives i la plaça Major de Palma es va convertir en un mar de llaços de senyera. Molts participants duien samarretes verdes. Són els dos símbols indiscutibles de la lluita contra les polítiques d’agressió lingüística del govern Bauzà a les Illes. I és que la jornada va estar marcada per les polítiques i actituds d’aquest govern contra el català a diversos àmbits, especialment a l’escola. 

L’acte també va servir com a mostra de suport a Jaume Sastre, que ha entrat en la quarta setmana de vaga de fam per una escola pública, de qualitat i en català. Precisament el president de l’OCB, Jaume Mateu, va voler dedicar unes paraules a Sastre durant la concentració a la plaça. Vegeu-ne el vídeo:

Els actes començaven a les sis de la tarda a la plaça d’Espanya, d’on va sortr una cercavila fins a la plaça Major. Allà un mar de llaços per a recordar que ‘l’exhibició del llaç quadribarrat, representant de la nostra parla, no és permesa en els centres públics escolars’, en paraules Mateu. 

Davant els atacs ‘ferotges i continuats’ del govern, Mateu feia una crida a ‘demostrar, una vegada més, que aquesta llengua que parlam des de fa gairebé vuit-cents anys bé es mereix una diada festiva, gojosa i assossegada’. 

Informació relacionada:

Podeu seguir el dietari de Jaume Sastre en aquest bloc de +VilaWeb

Jaume Sastre, tres setmanes en vaga de fam per l’escola en català

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any