Trobada a Ontinyent de plataformes valencianes per l’ensenyament

  • Entitats de tot el País Valencià tractaran l'oposició conjunta a la LOMCE

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
30.05.2014 - 23:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Associacions i plataformes de tot el País Valencià que treballen en la defensa de l’ensenyament públic i en valencià s’apleguen aquest dissabte al col·legi públic Martínez Valls d’Ontinyent, en una trobada organitzada per la Plataforma Prou, nascuda a la Vall d’Albaida arran de les primeres notícies que avançaven la pretensió del Consell de suprimir unitats escolars a la nostra comarca amb l’arranjament per al curs que ve. Entre altres, hi seran les que vindran de la Marina Alta, l’Horta Nord i l’Horta Sud, la plataforma Tots Som Cremona, i l’Associació de Directors i Directores d’Infantil i Primària.

Aquesta trobada és continuïtat de la celebrada el 12 d’abril passat al col·legi Ciutat de Cremona d’Alaquàs, convocada per la Plataforma Tots Som Cremona i la Plataforma per l’Ensenyament Públic, en la qual hi van participar vint-i-una entitats. Entre les qüestions que s’hi tractaran hi ha la coordinació de cara a l’inici del curs vinent, i l’organització d’una resposta conjunta a l’aplicació de la LOMCE.

Entitats valencianes fan una vaga de fam de vint-i-quatre hores en suport a Jaume Sastre

Entitats del País Valencià han començat aquest divendres una vaga de fam de vint-i-quatre hores per sumar-se a la que fa tres setmanes que duu a terme Jaume Sastre. Sastre va prendre aquesta contundent mesura de protesta contra la política educativa del govern balear i, ara, més d’una desena de persones de les entitats més importants, des del secretari d’Acció Cultural del País Valencià (ACPV), Toni Gisbert, fins a representants de l’Associació d’AMPA, fan un gest similar a València. ‘S’ha arribat a tal punt de degradació política que cal posar-se en vaga de fam per demanar parlar als governs del PP’ ha explicat Gisbert a VilaWeb.

Gisbert diu que ho van decidir dijoua: ‘sen’s va ocórrer perquè la lluita de Sastre és també la nostra. El govern valencià tampoc no ens permet el diàleg’. Divendres s’han reunit a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània per a protestar amb representants de Compromís, EUPV, Intersindical Valenciana, el PSAN, CGT, Ca Revolta i l’Associació d’Escriptors del País Valencià. Demanen que s’hi sumi tothom qui ho vulgui en qualsevol moment del dia.

‘Ací tenim un problema similar que no hauria de ser normal en democràcia. Les agressions a la llengua per part del govern són constants’ diu Gisbert. ‘Demanem que ja que hi ha hagut un canvi de forma en el govern també sigui un canvi de contignut’.

El coordinador d’ACPV ha assenyalat que l’acció de la vaga de fam de 24 hores és un gest en solidaritat amb Jaume Sastre però també de ‘denúncia de la política del govern balear del president Bauzà, d’atac contra l’ensenyament els serveis públics. la llengua i la cultura’.

Ací podeu llegir l’apunt del bloc de Gemma Pasqual, de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, on explica perquè s’ha sumat a la vaga de fam.

Resposta conjunta

SomescolaEscola Valenciana i l’Assemblea de Docents de les Illes Balears s’han unit per primer vegada per a defensar conjuntament l’ensenyament en català. El representant d’Escola Valenciana, Emili Gascó, i la de l’Assemblea, Antònia Siquier, van anunciat en un acte davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que participaran a la mobilització convocada el 14 de juny per defensar la immersió lingüística i el dret de decidir el model educatiu.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any