Jura de bandera espanyola per a civils avui a Barcelona

  • Una regidora del PP a Sabadell hi participa

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
31.05.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

A les dotze del migdia el quarter del Bruc de Barcelona ha acollit una jura de la bandera espanyola per als civils que s’hi havien apuntat. Els participants havien de ser-hi tres hores abans per assajar i quan s’ha acabat l’acte, ha rebut un certificat de formulació de jurament i una bandera de motilla. 

Entre els participants, Cuca Santos, regidora del PP a Sabadell, que ha penjat al seu perfil de Twitter fotografies de l’acte i del certificat. Vegeu-les a continuació: 

A la nota de la sub-delegació del govern espanyol que difonen, s’indica als assistents que hauran d’anar vestits d’una manera ‘adequada a la rellevància de l’acte’.

Els requisits per a sol·licitar participar en la jura eren ser major d’edat, tenir la nacioanlitat espanyola i no haver estat declarat incapaç per sentència judicial. A la pàgina de l’Exècit de Terra espanyol, s’explica que l’objectiu de la jura és ‘permetre que els espanyols, sense voler vincular-se a les forces armades amb un caràcter professional, puguin manifestar el seu compromís amb la defesa d’Espanya, prestant el jurament o promesa davant la bandera’. 

Segons alguns mitjans espanyolistes i el Moviment Cívic 12-O, hi havia hagut una allau de sol·licituds per a participar-hi i ‘han hagut de fer una selecció limitada a 600 persones’.

L’acte forma part del conjunt que el ministeri de Defensa espanyol ha organitzat per a celebrar el dia de les Forces Armades, que commemoren el 8 de juny. Enguany el pressupost d’aquesta celebració ha passat dels 115.000 del 2013 a 139.000 euros, un 13% més.

A Barcelona també hi haurà un concert privat de música militar al Palau de la Música i a Lleida s’ha organitzat una exposició sobre la misió de l’exèrcit espanyol a l’Afganistan.

A continuació us oferim alguns vídeos de juraments de bandera espanyola i d’altres actes al quarter del Bruc de Barcelona:

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any