Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Divendres  30.05.2014  12:27

Entitats valencianes fan una vaga de fam de vint-i-quatre hores en suport a Jaume Sastre

Denuncien que el govern valencià tampoc no permet el diàleg

Men?ame
 

Les entitats del País Valencià han començat una vaga de fam de vint-i-quatre hores per sumar-se a la que fa tres setmanes que duu a terme Jaume Sastre. Sastre va prendre aquesta contundent mesura de protesta contra la política educativa del govern balear i, ara, més d'una desena de persones de les entitats més importants, des del secretari d'Acció Cultural del País Valencià (ACPV), Toni Gisbert, fins a representants de l'Associació d'AMPA, fan un gest similar a València. 'S'ha arribat a tal punt de degradació política que cal posar-se en vaga de fam per demanar parlar als governs del PP' ha explicat Gisbert a VilaWeb.

Gisbert diu que ho van decidir ahir: 'sen's va ocórrer perquè la lluita de Sastre és també la nostra. El govern valencià tampoc no ens permet el diàleg'. Aquest matí s'han reunit a l'Octubre Centre de Cultura Contemporània per a protestar amb representants de Compromís, EUPV, Intersindical Valenciana, el PSAN, CGT, Ca Revolta i l'Associació d'Escriptors del País Valencià. Demanen que s'hi sumi tothom qui ho vulgui en qualsevol moment del dia.

'Aquí tenim un problema similar que no hauria de ser normal en democràcia. Les agressions a la llengua per part del govern són constants' diu Gisbert. 'Demanem que ja que hi ha hagut un canvi de forma en el govern també sigui un canvi de contignut'.

El coordinador d'ACPV ha assenyalat que l'acció de la vaga de fam de 24 hores és un gest en solidaritat amb Jaume Sastre però també de 'denúncia de la política del govern balear del president Bauzà, d'atac contra l'ensenyament els serveis públics. la llengua i la cultura'.

Ací podeu llegir l'apunt del bloc de Gemma Pasqual, de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana, on explica perquè s'ha sumat a la vaga de fam.