Nova cassolada a la plaça de Sants contra el desallotjament de Can Vies

  • El col·lectiu de suport a Can Vies desconvoca la manifestació en no poder arribar a la comissaria de les Corts

VilaWeb
ACN
29.05.2014 - 22:18

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Nova cassolada multitudinària a la plaça de Sants de Barcelona en contra del desallotjament i de l’enderroc de Can Vies. A partir de les nou de la nit i durant mitja hora els centenars de concentrats han fet sentir les seves cassoles contra la decisió judicial i administrativa de desallotjar l’edifici, després que hagi estat ocupat durant disset anys. El desallotjament va tenir lloc dilluns, i l’han seguit tres dies d’aldarulls que han comportat prop d’una quarantena de detinguts i desenes de milers d’euros en destrosses de mobiliari urbà. Després de la cassolada s’ha llegit un manifest en què s’ha titllat de ‘cinisme infinit’ que l’Ajuntament demani negociar mentre continua l’enderroc.

Cap a dos quarts de deu de la nit la concentració cassolada ha acabat sense incidents, i s’ha començat a demanar a la gent que hi havia que anessin en manifestació fins a la comissaria de les Corts per mostrar la solidaritat amb els detinguts. A tres quarts de deu de la nit, però, encara no s’havien mogut de la plaça de Sants.

Finalment, poc abans de les deu de la nit la concentració s’ha convertit en manifestació i les persones que es concentraven a la plaça de Sants han començat a caminar. Durant el recorregut cap a la comissaria de Sants nombrosos veïns donaven suport a la protesta picant cassoles des dels seus balcons. Pels carrers adjacents a la manifestació hi havia un desplegament policial de consideració, sense que hagi hagut d’intervenir.

El col·lectiu de suport a Can Vies ha decidit desconvocar la manifestació davant del fort desplegament policial que hi ha a la zona. La capçalera de la manifestació ha evitat xocar amb el dispositiu policial, i dues cruïlles abans d’arribar a la comissaria s’ha desviat fins a la plaça de les Corts. Allà s’ha anunciat que es desconvocava la manifestació pel fet de no poder arribar a donar suport als detinguts ahir a la nit i s’ha convocat una nova cassolada per demà a les nou de la nit a la plaça de Sants. L’acte ha acabat amb una cassolada final, sense cap tipus d’incident.

Cal recordar que aquesta tarda s’han deixat en llibertat 12 dels 30 detinguts d’ahir en el marc dels aldarulls posteriors a la manifestació de rebuig al desallotjament. Els 18 restants passaran a disposició judicial en les properes hores, entre demà al matí i demà a la tarda.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any