Com t’imagines la Catalunya independent?

  • Neix El País que Volem, una entitat de participació ciutadana · Al Consell Ciutadà hi ha Lluís Llach, Montserrat Nebrera, Julià de Jòdar

VilaWeb
Redacció
29.05.2014 - 19:02

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquesta tarda s’ha presentat en societat El País que Volem, una entitat de participació ciutadana per a imaginar com hauria de ser la futura Catalunya independent. Serà integrat per dos òrgans, el Consell Ciutadà i el Consell d’Entitats. Ho han explicat la vice-presidenta, Alícia Casals; el coordinador del projecte, Martí Olivella; el membre del secretariat de l’ANC Jordi Manyà; i el president de l’ENS, Antoni Carner. 

El Consell Ciutadà és format per setanta-una persones de diversos àmbits: Carles Boix, professor de la Universitat de Princeton; Pere-Joan Cardona, investigador biomèdic; Antoni Castells, economista; Jaume Roures, productor audiovisual; Xavier Solano, assessor del parlament britànic; Salvador Cardús, sociòleg; Julià de Jòdar, escriptor; Antoni Dalmau, escriptor; Montserrat Nebrera, professora universitària; Frederic Prieto, ex-batlle de Cornellà; Lluís Rabell, president de la FAVB; Ferran Requejo, politòleg; Toni Soler, periodista; i la sociòloga Imma Tubella, entre més.

El Consell d’Entitats el formen l’Assemblea Nacional Catalana, l’ENS de l’Associacionisme Cultural Català, la Fundació Carta de la Pau, la Fundació Congrés Cultura Catalana, la Plataforma per la Llengua, la Universitat Catalana d’Estiu, Sobirania i Justícia i l’Associació Catalana de Professionals.

Segons que han explicat, el projecte es desenvoluparà en tres fases, fins a culminar el 23 d’abril de 2015. En la primera, fins al desembre del 2014, es recolliran tots els objectius i propostes. En la segona, el gener i el febrer del 2015, els dos consells aplegaran els continguts ‘per garantir que les conclusions quedin sistematitzades amb rigorositat acadèmica’. Finalment, per Sant Jordi del 2015 es publicaran tots els resultats del procés. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any