Nit d’avalots a Barcelona per l’enderroc de Can Vies

  • Calen foc a la grua que demolia l'edifici desallotjat dilluns · Incidents també a Gràcia

VilaWeb
Redacció
27.05.2014 - 23:43

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquesta nit hi ha tornat a haver avalots al barri de Sants, arran de la demolició de Can Vies, edifici desallotjat ahir pels mossos d’esquadra. Els incidents han començat quan un grup de manifestants ha calat foc a la grua que s’encarregava de la demolició. Els mossos han actuat contra el grup de manifestants, que després ha fet barricades i han cremat contenidors i objectes de mobiliari urbà. Els carrers han estat tallats al trànsit. Els mossos han fet sis detencions.

Heus ací imatges en vídeo dels incidents:

Aquestes són algunes imatges publicades a Twitter aquesta nit:

Al vespre, hi ha hagut a Sants una manifestació d’unes tres-centes persones contra el desallotjament de Can Vies. Segons la policia, una cinquantena s’han separat de la manifestació així que han arribat davant la regidoria del districte de Sants, i han anat cap a Can Vies, on han cremat la grua.

Quan els mossos d’esquadra han carregat contra aquest grup s’ha dispersat. Però més tard s’ha recompost.

A quarts de dotze de la nit la policia deia que hi podia haver detinguts, tot i que no ho confirmaven. Continuaven els aldarulls i les persecucions entre policia i manifestants violents, que construïen barricades en diversos punts de la zona. Això passava en indrets com ara la plaça de Sants, la carretera de Sants o el carrer de Joan Güell.

Tallen la Diagonal

Mentre hi havia els avalots a Sants, a Gràcia s’ha fet una concentració de suport als manifestants: s’ha acabat tallant la Diagonal a l’altura del passeig de Gràcia. Els manifestants han cremat contenidors i ha actuat la policia antiavalots.



Notícia relacionada: Avalots al final de la manifestació pel desallotjament de Can Vies

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any