Beques i nou CD al ‘Fes Ta Festa’

  • L’edició 2004 del programa presenta el darrer treball de la cobla Ciutat de Girona i parla de les Beques d’Innovació en Cultura Popular 2014 de la Fundació Jaume Casademont

VilaWeb
Redacció
24.05.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquesta setmana el ‘Fes Ta Festa’ presenta oficialment el nou CD de la cobla Ciutat de Girona: ‘El Càmping Sardanista de Catalunya’. Es tracta d’una col·lecció que ja arriba al seu desè volum i del qual n’escoltarem dues sardanes.

‘La Columna’ d’aquesta setmana es titula ‘Innovem la tradició’ i el director del programa parla de les Beques d’Innovació en Cultura Popular 2014 de la Fundació Jaume Casademont. Enguany celebren la setena edició i que s’entregaran el proper 10 de juny a l’Auditori de Girona.

A les notícies escollides destaquem el retorn de l’espectacle ‘Els cinc dits d’una mà’ que homenatja a Pete Seeger i a Xesco Boix. També parlarem de la presentació del llibre ‘Scialare- Ball de gegants’ de l’Ezequiel Molina i de la nova imatge de la 17a Fira Mediterrània de Manresa.

Les seccions d’aquesta setmana son la ‘Crònica castellera’, on en Carles Esteve parla del primer castell de 9 de l’any. A ‘Dites i refranys’ Víctor Pàmies reflexina sobre el significat i l’actualitat de la dita ‘El mariner a la mar, el pagès a la terra i el soldat a la guerra’. També tornen els ‘Cants de taverna’ amb en Francesc Sànchez Carcassés, on ens convida a escoltar un tema del grup basc Boira. L’Antoni Serés fa una nova visita a l’arxiu ‘Fons Amades’ i ‘Expedient C‘ de l’Amadeu Carbó parla del titella tradicional català i les seves peculiaritats.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any