Dimiteix Lola Johnson, encausada per la seva gestió a Canal 9

  • Assenyala que deixa el càrrec per no perjudicar la imatge de la Generalitat Valenciana

VilaWeb
ACN
22.05.2014 - 19:01

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La secretària autonòmica de Comunicació del govern valencià, Lola Johnson, ha presentat la seva dimissió després de ser encausada i citada a declarar per la seva gestió econòmica en l’època en què era directora de Canal 9. En un comunicat enviat als mitjans, Johnson assegura que deixa el càrrec ‘per no perjudicar la imatge del Consell’ després d’haver estat imputada arran d’una denúncia de Compromís. La secretària autonòmica ha agraït la confiança del president Fabra i ha afegit que pren aquesta decisió ‘perquè ningú puguiaprofitar en el seu benefici aquesta denúncia’.

El jutjat de primera instància i instrucció número 6 de Paterna ha admès a tràmit la denúncia presentada per Compromís contra directius de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV) per la responsabilitat en la gestió econòmica i patrimonial que va portar l’ens a tancar. La jutgessa ha obert diligències per ‘investigar la identitat i les circumstàncies de les persones responsables i la lleialtat dels fets esdevinguts’ per si fossin constitutives de delicte. I ha citat a declarar el 8 de juliol els ex-directius de RTVV Lola Johnson, que ara és secretària de comunicació d’Alberto Fabra, i Luis Redondo.

Un dia després, hauran de declarar els també ex-directius Lluís Motes i Núria Romeral. La jutgessa ha ordenat als jutjats de Madrid que citin José López Jaraba, ex-director general.

La denúncia de Compromís instava a investigar ‘la gestió econòmica i patrimonial que va portar l’empresa a tancar i a deixar un deute a l’administració pública valenciana pròxima als 1.600 milions d’euros.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any