‘Autofotos brossa’ en favor d’una Tunísia neta

  • Aquest article forma part de l'acord de col·laboració entre Global Voices i VilaWeb

VilaWeb
Redacció
27.05.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Un grup de tunisencs s’ha començat a fer autofotografies amb munts d’escombraries de fons i les fa circular per les xarxes socials amb l’etiqueta #SelfiePoubella (‘selfie brossa’) per a denunciar la brutícia que omple els carrers del país.

Es tracta d’una reacció a les autofotos i fotos penjades a la xarxa pel ministre de Turisme, Amel Karboul, per a promoure el turisme al país nord-africà.

El 16 de maig, els administradors de la pàgina de Facebook ‘Clean Tunisia’ van llançar una crida [fr] als usuaris a publicar-hi autofotos:

Esperem les vostres autofotos per a mostrar la gravetat de la situació dels nostres carrers a tot el país… Les autoritats volen amagar la trista realitat dels nostres barris amb postals de bonics paisatges de Tunísia i s’obliden que hi ha gent que viu entre escombraries…

En un altre missatge publicat [fr] el 19 de maig deien:

Si les ‘selfies’ del ministre de Turisme es justifiquen generalment per la bona causa turística, aquesta campanya de Selfie Poubella és tant d’interès turístic com ciutadà perquè apel·la, simplement, a netejar les ciutats de Tunísia d’escombraries.

El principi és ben simple […] amb l’objectiu que el ciutadà tunisenc, com també el turista de pas, es beneficiï d’un espai públic net.

Ensenyem als responsables del país la cara real dels nostres carrers i la pol·lució del medi.

L’abril passat, el govern va calcular que les escombraries acumulades als carrers arribaven a 300.000 tones i en culpaven les infrastructures ‘malmeses’ de recollida i l’augment de les baixes laborals dels escombriaires. Malgrat múltiples campanyes de neteja llançades per les autoritats i grups de la societat civil en moltes regions del país, la brossa continua amuntegant-se.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any