Insubmissió de dues famílies valencianes a la llei Wert

  • El govern Fabra ha tancat l'única línia en català d'infantil d'una escola de Benitatxell

VilaWeb
Redacció
22.05.2014 - 13:01

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Dues famílies del CEP Santa Maria Magdalena de Poble Nou de Benitatxell (Marina Alta) han decidit de no escolaritzar els seus fills el curs vinent si no poden estudiar en català. Escola Valenciana recorda que és el primer cas d’insubmissió a la llei Wert, arran de l’enèsim cas de discriminació lingüística del govern d’Alberto Fabra. 

Fins ara el centre tenia una línia en català i una altra en espanyol. Però amb l’arranjament escolar per al curs vinent, la conselleria ha suprimit la unitat en català d’infantil de tres anys. Això vol dir que les tres famílies que havien demanat l’ensenyament en català a l’escola en el procés de matrícula s’han quedat sense poder-ho fer i, per tant, s’han trobat que els vulneraven els drets lingüístics. D’una altra banda, quinze places de les trenta que s’oferien en espanyol han quedat buides. 

Dues de les tres famílies afectades han decidit que no escolaritzaran els seus fills de tres anys: ‘La solució és ben senzilla, la Conselleria d’Educació ha de mantenir l’oferta de doble línia educativa en el CEIP Santa Maria Magdalena de Poble Nou. Aquest és l’exemple que demostra que Maria José Català ha de tenir molt en compte el criteri lingüístic per evitar de dilapidar, de manera generalitzada, unitats educatives en valencià, més enllà de les excuses de la davallada de la natalitat’, diu Escola Valenciana.  

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any