L’ajuntament de Perpinyà vol suprimir les bicis de lloguer

  • L'ajuntament de Perpinyà està pensant en suprimir el lloguer de bicicletes Bip degut a la baixa utilització ja que només hi ha 300 persones inscrites ...>>
    Dc. 21 de maig del 2014

VilaWeb
Redacció
21.05.2014 - 12:02

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Si el primer any hi havia 1700 persones (de les quals 1000 tenien el abonament gratuït, en ocasió del llançament del sistema) abonades a aquest programa, dos anys després només queden 300 abonades a aquest programa de bicicletes de lloguer. Segons afirma Jean-Michel Henric, regidor encarregat de la mobilitat a Perpinyà: ‘Cal ser en fase amb les pràctiques dels Perpinyanesos. No exigeixen un servei molt complex, caldria una mena de casa de la bici, amb una acollida personalitzada, una mica com el model del que es fa a l’estació-bici de l’aparcament Aragó’.

Malgrat aquesta absència de cost per l’ajuntament, ja que és l’empresa Clear Channel  que es fa càrrec a canvi del mercat de la publicitat urbana (per exemple la publicitat que duen els autobusos), el contracte arriba al seu termini aviat. Serà doncs l’ocasió per a l’ajuntament de renegociar el sistema de bicis, continua Jean-Michel Henric: ‘Potser el que que caldria  és que Clear Channel estableixi més parades, el contracte actual en preveu 15. Si n’hi ha més, és l’ajuntament qui s’ha de fer càrrec de finançar-los, el que no es factible en terme de pressupost. Potser  caldria establir un sistema més simple, més adaptat a la nostra ciutat. Totes les cartes estan  sobre la taula’ … Incloent-hi la possible supressió d’aquest programa.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any