Identifiquen 17.500 usuaris de Twitter que insultaven els jueus després de la derrota del Madrid

  • Associacions jueves presenten una denúncia col·lectiva

VilaWeb
Redacció
20.05.2014 - 12:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Entitats jueves de Catalunya han identificat 17.500 usuaris de Twitter que van publicar comentaris antisemites i xenòfobs arran de la victòria del Maccabi de Tel-Aviv contra el Reial Madrid, diumenge passat en la lligueta final de bàsquet. Aquest migdia totes aquestes associacions presentaran una denúncia col·lectiva a la Ciutat de la Justícia adreçada a la fiscalia general de l’estat i al fiscal especial de delictes d’odi i discriminació de la fiscalia provincial de Barcelona. 

‘Una societat no està malalta perquè visqui episodis de xenofòbia, judeofòbia i antisemitisme. Una societat està malalta si no reacciona davant la xenofòbia, la judeofòbia i l’antisemitisme. Ens agradaria no haver hagut d’impulsar aquesta denúncia per dos motius: perquè no hauríem volgut que aquests lamentables fets s’haguessin produït i perquè creiem que la justícia hauria d’haver actuat d’ofici. Malauradament això no ha passat i no podíem permetre que la societat semblés insensible a l’horror’, ha dit el president de l’Associació Catalana d’Amics d’Israel (ACAI), Toni Florido.

Segons el comunicat de l’associació Israel a Catalunya, la denúncia la presenten la Comunitat Israelita de Barcelona, la Comunitat Jueva Bet Shalom, la Comunitat Jueva Atid de Catalunya, Bna’i B’rith Barcelona, l’Associació de Relacions Culturals Catalunya-Israel, l’Associació Catalana d’Amics d’Israel, l’Associació Cultural Sabadell-Israel, el col·lectiu Israel a Catalunya, la Fundació Baruch Spinoza, la Lliga Internacional contra el Racisme i l’Antisemitisme (Barcelona) i l’Associació Catalana contra l’Antisemitisme.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any