Detenen un noi de 17 anys, en una operació contra el pirateig informàtic

  • Un noi de 17 anys, estudiant de liceu i veí de Rià, va ser detingut per la policia judicial de Perpinyà, en una vasta operació dirigida pel FBI contra el pirateig informàtic ...>>
    Dt. 20 de maig del 2014

VilaWeb
Redacció
20.05.2014 - 11:15

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Un jove de 17 anys, forma part d’un total de 97 persones que han estat interpel·lades als Països Baixos,  Bèlgica, França, Alemanya, al Regne Unit,  Itàlia, al Canadà, a Xile i a Suïssa, la passada setmana, en el marc d’una vasta operació sobre la xarxa vinculada al programari Blackshades. Aquest serveix per prendre el control d’ordinadors a distància, i sobretot recuperar-hi qualsevol dades, segons fonts de les agències europees de coordinació policial i judicial Europol i Eurojust . Entre aquestes persones és troba un noi de 17 anys de Rià, que hauria carregat aquest programari.

En aquesta operació, duta a terme en 359 llocs, a permès l’embargament de ‘quantitats substancials’ de diners en efectiu, armes il·legals, drogues i més de 1 000 discos durs o claus USB.  En quant al noi de 17 anys, descrit com a ‘un verdader superdotat en informàtica’ va ser detingut dimarts passat i interrogat per la policia judicial de Perpinyà.

Segons els primers elements de l’enquesta, el noi hauria explicat haver actuat per simple curiositat i ha estat deixat lliure en l’espera dels resultats dels exàmens tècnics complementaris fets sobre el seu ordinador i altre material agafat a casa seua. Els pèrits informàtics volen determinar quines eren les seves intencions reals, si va carregar el programari per interès personal i gratuït o si en va fer ús i es tracta d’actes de criminalitat informàtica.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any