Notícies

Dimarts  20.05.2014  11:15

Detenen un noi de 17 anys, en una operació contra el pirateig informàtic

Un noi de 17 anys, estudiant de liceu i veí de Rià, va ser detingut per la policia judicial de Perpinyà, en una vasta operació dirigida pel FBI contra el pirateig informàtic ...>>
Dt. 20 de maig del 2014

Men?ame
 

Un jove de 17 anys, forma part d'un total de 97 persones que han estat interpel·lades als Països Baixos,  Bèlgica, França, Alemanya, al Regne Unit,  Itàlia, al Canadà, a Xile i a Suïssa, la passada setmana, en el marc d'una vasta operació sobre la xarxa vinculada al programari Blackshades. Aquest serveix per prendre el control d'ordinadors a distància, i sobretot recuperar-hi qualsevol dades, segons fonts de les agències europees de coordinació policial i judicial Europol i Eurojust . Entre aquestes persones és troba un noi de 17 anys de Rià, que hauria carregat aquest programari.

En aquesta operació, duta a terme en 359 llocs, a permès l'embargament de 'quantitats substancials' de diners en efectiu, armes il·legals, drogues i més de 1 000 discos durs o claus USB.  En quant al noi de 17 anys, descrit com a 'un verdader superdotat en informàtica' va ser detingut dimarts passat i interrogat per la policia judicial de Perpinyà.

Segons els primers elements de l'enquesta, el noi hauria explicat haver actuat per simple curiositat i ha estat deixat lliure en l'espera dels resultats dels exàmens tècnics complementaris fets sobre el seu ordinador i altre material agafat a casa seua. Els pèrits informàtics volen determinar quines eren les seves intencions reals, si va carregar el programari per interès personal i gratuït o si en va fer ús i es tracta d'actes de criminalitat informàtica.