La doble vara de mesurar de Fernández Díaz i la catalanofòbia impune a la xarxa

  • Molts usuaris recullen amenaces contra els catalans, arran de la polèmica mesura del govern espanyol

VilaWeb
Redacció
17.05.2014 - 12:49

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’anunci del ministre de l’Interior espanyol, Jorge Fernández Díaz, que hi hauria una persecució policíaca i judicial dels usuaris de xarxes socials que fessin comentaris insultants ha generat una gran polèmica. I ja hi ha hagut un jove detingut, en llibertat amb càrrecs, i un altre jove investigat, pels insults a la presidenta de la Diputació de Lleó, Isabel Carrasco, assassinada dilluns. Molts usuaris a Twitter i a Facebook es queixen que el govern espanyol actuï ara i en segons quins casos, i recorden el llarg historial d’amenaces i insults catalanòfobs registrat a la xarxa.

Alguns d’aquests usuaris han anat recollint algunes d’aquestes amenaces. Avui mateix ho feia el diari El Punt Avui, destacant aquelles contra el president de la Generalitat, Artur Mas, i un usuari les recollia a Twitter:

Uns exemples més a Twitter:

I uns altres:

En canvi, un dels mitjans que ha aplaudit la mesura és la cadena 13TV, de la conferència episcopal espanyola. Un dels joves investigats aquesta setmana per haver publicat contingut aplaudint l’assassinat d’Isabel Carraso va penjar un vídeo a YouTube en què ell mateix hi cantava. Com hi va arribar, la policia? El programa ‘Más Claro Agua’ d’aquesta cadena el va emetre dimarts. Tres dies després el jove ja era interrogat per la policia.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any