Una branca serrada i una senyera bruta al ‘Fes Ta Festa’

  • L’edició 2003 del programa aborda l’actualitat política relacionada amb la cultura tradicional sense oblidar les cròniques castelleres, les històries de gegants i les últimes tendències en folk

VilaWeb
Redacció
17.05.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Encara que al ‘Fes Ta Festa’ es proposi parlar només de cultura popular, arriba un moment que l’actualitat ho supera. Sobretot quan els esdeveniments quotidians com les bretolades i les bajanades d’alguns polítics es barregen clarament amb la tradició. Un bon exemple és ‘La columna’ d’aquesta setmana que ha escrit l’Amadeu Carbó i en la que, amb el títol de ‘El PP fa l’aleta’ comenta una utilització política de la cultura popular en la campanya de les eleccions europees.

La Ciutat Gegantera 2014 s’acosta i enguany es farà a Cervera a primers del mes de juny. També podreu sentir una crònica particular de com va anar l’estrena de la ‘Rosa-sardana’ al festival del Parc de Cervantes i conèixer el nou de l’espectacle ‘La jota + bella’, amb l’Esbart Reus Dansa, la cobla Reus Jove i el grup Quico El Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries.

Les seccions d’aquesta setmana són la ‘Crònica castellera’, on en Carles esteve deixa constància de l’activitat del passat cap de setmana. A ‘Dites i refranys’ en Víctor Pàmies explica el significat i l’origen de ‘Cantin papers i mentin barbes’. També hi ha un nou capítol del ‘Rourenfolk’, que prepara en Jordi Roura, i on ens convida a viatjar a Formentera per escoltar el nou projecte de Xumeu Joan. A ‘Històries de gegants’ en Nico Alonso i la Berta Miró ens descobriran els Gegants de la Casa de la Caritat.

I a la part musical podreu sentir les sardanes ‘Dedicatòria’, de Josep M. Bernat i ‘Festeig i encís’, de Joan Francesc Vidal. Son dues sardanes que han estat guardonades amb el Premi de la Critica del Concurs ‘La Sardana de l’any’ però amb 41 anys de diferència: 1972 i 2013. També tenim un tema d’Eduard Iniesta ‘Scottish Deustch’.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any