Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  14.05.2014  19:46

El PP reconeix ara els 16.000 milions d'euros anuals de dèficit fiscal de Catalunya

Avisa que si Catalunya sortís del règim comú de finançament autonòmic Extremadura perdria un 12% dels ingressos

Men?ame
 

El grup del PP al parlament d'Extremadura ha registrat una proposta de moció que demana al govern espanyol que no permeti a Catalunya de sortir del règim comú del finançament autonòmic. La raó de la moció és que si Catalunya en sortís, Extremadura hauria de renunciar a algunes de les competències autonòmiques que té en aquests moments, com ara sanitat i educació. Segons els càlculs del PP, la sortida de Catalunya implicaria que les altres autonomies perdrien 16.000 milions d'euros anuals. La xifra coincideix amb els càlculs fets aquests últims anys del dèficit fiscal de Catalunya respecte d'Espanya.

Curiosament, la manca d'aquests diners provinents de Catalunya és considerada una 'espoliació fiscal' que faria perdre a Extremadura un 12% dels seus ingressos anuals. Segons la moció del PP, la sortida de Catalunya implicaria 'limitar la solidaritat entre els espanyols'.