La guia de la V de l’Onze de Setembre

  • Inscripcions, samarretes, horaris, trams... Tota la informació sobre la gran mobilització de la Diada

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
09.09.2014 - 18:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Tota la informació de la V:

Clam per la independència amb una V gegantina

Primeres imatges en vídeo de la V de l’Onze de Setembre

L’impressionant ‘Cant de la Senyera’ en la V de la Diada

La V de la Diada, a la premsa internacional

Especial multimèdia sobre l’Onze de setembre

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural han endegat la campanya ‘Ara és l’hora‘. La mobilització més destacada serà la gran V de l’Onze de Setembre, amb l’objectiu d’omplir la Gran Via i la Diagonal de manifestants per la independència. Tot seguit us n’oferim una guia amb tota la informació.

Lloc i hora

Totes dues avingudes, la Gran Via de les Corts Catalanes i la Diagonal, es repartiran en trams, que s’aniran unint fins a confluir a la plaça de les Glòries Catalanes. La V, la Via Catalana 2014, començarà a les 17.14 i arribarà, per una banda, fins a la plaça de Pius XII i, per una altra, fins a la plaça d’Ildefons Cerdà. El recorregut previst serà d’onze quilòmetres.

Inscripcions

Les inscripcions ja superen les 550.000, de manera que se superen de llarg els 455.000 de la Via Catalana de l’any passat. Amb la inscripció es pot assegurar que tots els manifestants quedin ben repartits al llarg dels onze quilòmetres del recorregut i, a més, que es pugui formar la bandera amb les samarretes grogues i vermelles.

Si algú encara no s’hi ha inscrit o vol canviar-se de tram, hi és a temps: pot fer-ho fins la mateixa hora del començament de la V. 

Tram 0

A més, l’Assemblea obrirà un tram 0 perquè tothom que vulgui participar a la Via Catalana però no s’hagi pogut apuntar al tram en deixi constància. Ho podrà fer omplint un formulari que l’ANC obrirà un cop s’hagi acabat la V. 

Mobilitat

La campanya ‘Ara és l’hora’ ofereix a la web una pàgina especial amb consells de mobilitat. Un dels objectius de l’organització és que l’arribada a Barcelona sigui prou esglaonada perquè faciliti la fluïdesa. Aquest espai va dirigit als qui aniran a Barcelona amb transport públic, amb autocars organitzats o amb vehicle privat.

Per això, conté diverses recomanacions de mobilitat, com ara anticipar el viatge, utilitzar transport públic sempre que sigui possible i compartir el vehicle privat, si escau. ‘Mou-te cap a la V’ ofereix un fòrum per tal que els qui tinguin places buides al seu vehicle en puguin oferir.

A més, s’hi detallen els horaris i possibilitats per a arribar a Barcelona amb transport públic. Així mateix, compta amb un mapa d’aparcaments amb transport públic per deixar-hi el vehicle.

Els transports públics es reforçaran. Metro i FGC oferiran un servei similar al d’un dia feiner i Renfe també programarà més trens que no ofereix d’habitud un dia festiu. Tanmateix, TMB recomana de calcular més temps per als desplaçaments en previsió de la gran afluència de públic que hi haurà.

Ja s’han reservat 1.500 autocars per a viatjar aquell dia fins a Barcelona. Els organitzadors aconsellen de compartir cotxes particulars per no col·lapsar les entrades de la ciutat, i desplaçar-se en transport públic, com ara metro, un cop arribats a Barcelona. 

Més informació: La V de la Diada: Recomanacions de mobilitat

Com es farà la V en cada tram?

Al començament de cada tram hi haurà nou voluntaris, un per a cada franja, que indicaran els colors, groc o vermell, en què s’han de situar els participants. Cada franja tindrà un gruix de quatre persones, de tal manera que el mosaic, de banda a banda de la calçada central de la Diagonal i de la Gran Via, tindrà una amplada de trenta-sis persones. A la part de davant de cada franja hi haurà quatre persones, i la resta se situarà al darrere, seguint l’ordre de la primera fila.

Heus ací el gràfic:


On es col·locaran els participants en la V? 

El següent infogràfic mostra com es distribuiran les assemblees territorials a la V. Segons el transport públic i l’aparcament dels autocars, s’ha organitzat de tal manera que als participants els sigui fàcil d’arribar-hi. Tanmateix, cadascú es pot apuntar al tram que vulgui.


Actes del matí de la Diada

El dia 11 de setembre al matí hi ha concentracions davant les cases de la vila dels 947 municipis del Principat i s’hi signa el compromís de les entitats amb la consulta. Més informació: El matí de l’Onze de Setembre als municipis

A la ciutat de Barcelona, l’Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural i la Taula de Barcelona del Pacte Nacional pel Dret a Decidir han convocat una concentració davant la casa de la ciutat a les 12.00. Rebrà els representants de les entitats, el batlle, Xavier Trias.

Horaris del dia 11 a la tarda

15.00: Col·locació dels escenaris de Pius XII i de Sarah Bernhardt i inici de les restriccions progressives de trànsit.

16.00: Formació de les capçaleres a dos-cents metres del vèrtex de les Glòries.

16.00: Inici de les actuacions musicals amb Pep Sala, Elèctrica Dharma i Pepet i Marieta.

16.45: Les dues capçaleres comencen a avançar.

17.00: Les dues capçaleres conflueixen en un mateix punt i es completa el lema de la concentració: ‘9N Votarem. 9N Guanyarem’.

17.13: Interpretació del cant ‘Ara és l’hora’ per part del Cor i de les corals amb l’acompanyament al piano de Lluís Llach.

17.14: Un jove que el 9-N farà setze anys dipositarà un vot simbòlic en una urna situada a la punta del vèrtex de les Glòries, la qual cosa marcarà l’inici de la Via.

17.17: El Cor interpreta ‘El cant de la senyera’.

17.26: GigaOnada.

17.35: Parlament a l’escenari ‘Votar’ de la plaça de Sarah Bernhardt.

17.47: Parlament a l’escenari ‘Voluntat’ de la plaça de Pius XII.

17.52: Aixecada de pilars simultanis de les Colles Castelleres.

18.00: Parlaments a l’escenari ‘Victòria’ de les Glòries.

18.21: Interpretació de l’Himne Nacional de Catalunya.

18.25: Final de la Via Catalana 2014.

19.00: Concert al passeig de Lluís Companys amb la Gossa Sorda, els Pets i Sanjosex

20.14: Piulada massiva a la xarxa.

L’himne ‘Ara és l’hora’

Més d’un miler de cantaires, situats al vèrtex de la V, interpretaran tres himnes: ‘Ara és l’hora’, el Cant dels Segadors i el Cant de la Senyera. ‘Ara és l’hora’, una versió de l’himne independentista bàltic, vol esdevenir l’himne també d’aquesta jornada. En aquest article podeu llegir la història de la cançó, i també podeu consultar i imprimir-ne la lletra (document en pdf), per poder-la cantar quan sigui l’hora.  

Samarretes

És un element clau de la V de la Diada. A diferència de l’any passat, la samarreta podrà ser de dos colors, el groc i el vermell, per tal de formar una gran senyera amb centenars de milers de manifestants. Valen quinze euros i se’n poden trobar a la botiga del carrer Ferlandina, 43 de Barcelona.

Fi de festa amb els Pets, la Gossa Sorda i Sanjosex

Tres grups consolidats de l’escena musical catalana d’estils ben diferents seran els encarregats de posar fi a la jornada de mobilització històrica. Els Pets, la Gossa Sorda, i Sanjosex actuaran a la Festa per la Llibertat, al Passeig Lluís Companys de Barcelona. El concert començarà a les set del vespre, aproximadament, una vegada s’hagi acabat la Via Catalana 2014, i s’allargarà fins a mitjanit.

Com podem inscriure’ns-hi?

Les inscripcions als trams es poden fer des d’aquest formulari de la web de la campanya. Els qui hi vulguin participar han d’escriure-hi les dades, apuntar-se al tram indicat i confirmar-ho per correu electrònic abans de vint-i-quatre hores. En un mateix correu, s’hi pot apuntar un màxim de cinc persones. Els grups més nombrosos tenen dues opcions: o bé inscriure’s en grups de cinc o bé posar-se en contacte amb l’organització territorial de l’ANC que tinguin més a prop i inscriure’s en grup.

Al formulari també s’hi inclou el tram que cadascú vol omplir i la ‘barra’ –groga o vermella– de la senyera que es vol ocupar en aquell tram. El sistema d’inscripció fa que es recomanin trams a les persones interessades segons la residència de cadascú. Amb aquesta acció es pretén que cada comarca s’encarregui d’omplir algun tram a través dels autocars que s’organitzaran al territori i facilitar la plena ocupació de la Diagonal i la Gran Via.

Inscripció per via telefònica

L’organització ha obert un telèfon per fer les inscripcions per aquesta via. El telèfon és el 902 81 19 14 i serà disponible nit i dia, els set dies de la setmana. Serà un telèfon de pagament, amb un cost de 10 cèntims per l’establiment de trucada i 7 cèntims el minut. L’ANC ha explicat que s’ha habilitat aquest servei com a últim recurs per a facilitar les inscripcions. Es tracta d’un servei dirigit a aquelles persones que no tenen correu electrònic o amb dificultats en l’ús d’internet i que no tenen cap assemblea territorial de l’ANC ni cap seu d’Òmnium Cultural a prop. 

Vídeos de la campanya

Paral·lelament a la presentació de ‘Ara és l’hora‘, l’ANC i Òmnium han publicat dos vídeos. El primer té la vista posada en el 9-N. És una crida a la mobilització en favor de la consulta i, també, en favor del sí-sí: ‘Perquè ja no som la història que ens expliquen, som la història que escrivim. I ara ja no sols volem votar. Ara volem guanyar.’ 

A partir d’aquí, n’han fet molts més que animen a inscriure’s i participar en la V, com ara ‘Tots junts convocarem la consulta‘ i ‘Quantes V hi ha a la teva vida?’.

Els assaigs de la V a tot el món

Com va passar l’any passat amb la Via Catalana, en què moltes ciutats de tot el món es van sumar als assaigs estiuencs previs a la gran cadena humana de l’Onze de Setembre, aquest estiu també s’han fet V en molts indrets del planeta. De la primeria d’agost fins a mitjan setembre n’hi havia una setantena de convocades a tot el món. Vegeu-ne la llista completa.

Informació relacionada:

Com es veuria la V si es fes en algunes altres ciutats

Les V al món, recollides en un vídeo

Més d’un miler de cantaires ompliran el vèrtex de la V

Empar Moliner i Joan Reig s’emboliquen per la samarreta de la V

Les millors imatges amb l’etiqueta #VeigV

‘Tots junts convocarem la consulta’, el vídeo que convoca a l’Onze de Setembre

L’empresa americana contractada per l’ANC i Òmnium també treballa per la campanya unionista a Escòcia

D’on ve el símbol de la V? Un recorregut per la infinitat de significats que té i ha tingut aquesta lletra

On es col·locaran els participants a la V d’arreu del territori?

Les samarretes de l’11 de setembre a la venda online i a la botiga de VilaWeb

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any