Cal guardar la targeta censal de les europees per a la consulta?

  • S'ha escampat un missatge per la xarxa que demana de conservar-la amb vista al 9 de novembre

VilaWeb
Pere Cardús
13.05.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘Guardeu la targeta censal. No la llenceu! És importantíssim… Repeteixo… importantíssim! No ens volen donar el cens per fer les votacions del 9 de novembre. Feu-ho córrer tant com pugueu!’ És molt probable que hàgiu rebut aquest missatge per WhatsApp, correu electrònic, Twitter o Facebook. És d’origen desconegut i s’ha escampat per les xarxes aquests primers dies de campanya electoral. La proposta és de guardar la targeta que hom rep a casa amb les dades del registre del cens per a poder votar el 25 de maig. Però, té sentit aquesta crida? Pot servir de res conservar aquesta targeta per a la consulta?

VilaWeb s’ha posat en contacte amb els tècnics del Departament de Governació per a demanar si pot ser d’utilitat aquesta targeta a l’hora de votar el 9 de novembre en cas que l’estat espanyol no volgués cedir el cens electoral. I la resposta ha estat ben clara: no cal guardar-la, aquesta targeta. No servirà de res, han respost des del departament encarregat de l’organització de les eleccions i de la consulta.

En canvi, tal com ja va anunciar VilaWeb a mitjan abril, el Departament de Governació ha recordat que sí que pot ser d’utilitat que els catalans residents fora del país facin una còpia del certificat que els ha tramès l’Oficina del Cens Electoral per votar a les eleccions europees del 25 de maig. Aquesta còpia els podrà servir per a acreditar, al novembre, que compleixen tots els requisits necessaris per a votar.

Segons el govern, tots els qui a les eleccions europees puguin votar per correu des de l’estranger podran votar a la consulta del 9 de novembre. Els tècnics del Departament de Governació van explicar a VilaWeb que el certificat original serviria per a votar a les eleccions europees i la còpia, per a facilitar els tràmits i la paperassa amb vista a votar a la consulta.

Segons Governació, si el 25 de maig un ciutadà compleix totes les condicions per a votar a les eleccions europees, aquest mateix ciutadà també les complirà per a votar el 9 de novembre. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any