Juncker comparteix ‘al 100%’ l’opinió de Rajoy sobre el dret de decidir

  • El president de l'eurogrup és candidat del Partit Popular Europeu, al qual dóna suport Unió, entre més

VilaWeb
ACN
12.05.2014 - 11:07

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de l’eurogrup i candidat del PPE a la presidència de la Comissió Europea (amb el suport del PP i Unió, entre més), Jean Claude Juncker, ha assegurat aquest dilluns que comparteix ‘al 100%’ el criteri del president espanyol, Mariano Rajoy, del Congrés dels Diputats i del Tribunal Constitucional sobre el dret a decidir, i ha alertat que una província que s’independitzés no pot esdevenir ‘de cop i volta’ un nou estat de la UE. Ha fet aquestes manifestacions a un ezmorzar informatiu a Madrid on el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha alertat contra les forces ‘disgregadores’ que van ‘en contra de la història’ i posen en perill, ha dit, la recuperació.

En resposta a una pregunta sobre com defensarà el dret a decidir que defensa també UDC, membre del PPE, Juncker ha afirmat que té ‘molt de respecte pels catalans’, però ‘també la constitució que s’imposa a tots, espanyols i catalans’, i ‘no estableix diferència’ entre ambdós.

‘Crec que és una qüestió que té a veure amb la sobirania espanyola i no concerneix a la resta’, ha dit. En tot cas ha alertat que una província que s’independitzés no pot esdevenir ‘de cop i volta’ un nou estat de la UE.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any