Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dissabte  10.05.2014  06:00

Forcadell opta a un últim mandat a la direcció de l'ANC

Els socis de l'entitat voten avui els setanta-cinc membres de la direcció · S'hi presenten tres candidatures col·lectives i algunes d'individuals

Men?ame
 

Els socis de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) són convocats a votar avui els membres que formaran el secretariat nacional durant un any. Enguany, la decisió pot tenir més transcendència, car la nova direcció haurà de pilotar l'entitat durant la consulta, la campanya prèvia i el període de gestió del resultat. Carme Forcadell, presidenta des del 2012 torna a presentar-s'hi, en una candidatura individual, i serà l'última vegada que podrà fer-ho perquè els estatuts (article 19) limiten els mandats a tres períodes d'un any cadascun. Forcadell es mostra disposada a treballar amb tots els escollits entre les tres candidatures col·lectives i els altres candidats individuals. Més de 30.000 socis podran escollir els 75 membres que formaran la direcció: 50 representants territorials i 25 representants nacionals.

Els candidats

Com en les eleccions de l'any passat, encara que els socis votin els candidats individualment, s'han confegit tres candidatures col·lectives, que es comprometen a impulsar un programa d'acció concret. Les tres candidatures són Unitat i Compromís --amb Jaume Marfany i Pere Pugès com a cares més conegudes--, #EquipDeTreball --amb Ignasi Termes i Ferran Civit, entre més--, i Tots som Assemblea --amb Blanca Serra i Julià de Jòdar, per exemple. Aquests equips presenten candidats nacionals i territorials.

Les candidatures Unitat i Compromís i #EquipDeTreball es nodreixen essencialment de membres de la direcció sortint, amb algunes incorporacions noves. En canvi, la llista de Tots som Assemblea la conformen alguns ex-membres del secretariat que l'any passat no van ser reelegits i algunes cares noves. Carme Forcadell no es casa amb cap d'aquestes candidatures, per bé que se sent més a prop de les dues primeres, amb qui ha treballat braç a braç aquests darrers dotze mesos.

Sigui com sigui, la direcció elegida s'encarregarà d'acomplir el full de ruta que van aprovar els membres de l'entitat a l'assemblea general del 5 d'abril a Tarragona.

La jornada electoral

Les eleccions es faran a més de 190 seus electorals, de les 10.00 a les 14.00. Hi podran votar tots els membres de ple dret de l'entitat inscrits correctament fins el dia 5 d'abril. Els socis electors votaran els candidats de les llistes nacionals (52 per a 25 places) i els candidats que s'hagin presentat a cada demarcació territorial (hi ha 84 candidats per a 50 places).

La junta electoral proclamarà el resultat provisional dels comicis, si és possible, avui mateix, i el resultat definitiu, dimarts. El nou secretariat nacional es constituirà i es presentarà formalment dissabte de la setmana entrant, dia 17, en una reunió en què escollirà els càrrecs orgànics de l'entitat (president, vice-president, tresorer i secretari).

Men?ame